NEUPORABNA TELESA?

Fondazione Prada gosti novo obsežno razstavo priznanega berlinskega umetniškega dua Elmgreen & Dragset. V filmu »Neuporabna telesa?« sta uporabila več kot 3000 kvadratnih metrov milanske ustanove za meditacijo o telesu v postindustrijski dobi.

  

Ker nam družbeni mediji omogočajo, da se v vsakem trenutku preslikamo na praktično katero koli lokacijo, so skulpture, ki so na ogled, po videzu in odnosu do mrzlega prostora galerije videti duhovite. Zapuščen bazen in prazen pisarniški prostor z mizami v kabinah – nekateri od mnogih prizorov, ki jih umetniki upodabljajo, da bi razmišljali o naši prisotnosti in o tem, kako izgublja svojo osrednjost ali je celo popolnoma odveč za fizične izkušnje.

Razstava Elmgreen & Dragset, ki je upodobljena v štirih galerijah milanske ustanove, raziskuje, kako ta premik v dojemanju vpliva na vse vidike našega vsakdanjega življenja – od pisarne do naših medosebnih odnosov. Vsaka instalacija vabi občinstvo, da ponovno ovrednoti običajnost in preizprašuje svojo vlogo v javnih in zasebnih prostorih. “Neuporabna telesa?” je na ogled v Fondazione Prada do 22. avgusta 2022.

Fondazione Prada
L.go Isarco, 2,
20139 Milano MI, Italija