NESKONČNI IN NEMINLJIVI DUH KARLA LAGERFELDA

Modna hiša KARL LAGERFELD, ki skozi svoje kolekcije s svetom deli ikonično vizijo in oblikovalsko estetiko svojega ustanovitelja, Karla Lagerfelda, zlito s sodobnim duhom, je v sodelovanju z londonskim umetnikom Endlessom ustvarila kapsulno kolekcijo vrhunskih trenirk in majic za moške in ženske. V kapsulah z omejeno izdajo tako najdemo neskončne umetnine s podobo Karla Lagerfelda, ki jih je ustvaril izključno za blagovno znamko, slednje pa so voljo v izbranih prodajalnah KARL LAGERFELD po vsem svetu in na spletnem mestu KARL.COM.

Endless je postal znan po vsem Londonu po svoji drzni in provokativni ulični umetnosti in je s svojim delom pridobil veliko svetovno pozornost. Lagerfelda je v svoji umetnosti prvič začel upodabljati leta 2015, ko je dejal, da je “eden ključnih ustvarjalcev našega časa, vse, kar mu je uspelo doseči v življenju, pa je preprosto izjemno.”

KARL LAGERFELD in Endless sedaj tvorita izjemno umetniško sodelovanje. Med Pitti Uomo v Firencah smo tako Endlessa srečali med umetniško predstavo, ko je v živo ustvaril obsežni »ulični portret« Lagerfelda na 5×9 meterskih inštalacijah, med drugim pa je osupljiv portret modne ikone in enega največjih, ki so se kdaj lotili posla upodobil tudi na sedežu znamke v Amsterdamu.

Endless je sicer eden od 50 svetovnih talentov sodelujočih v projektu “Tribute to Karl Lagerfeld”, ki se je začel septembra 2019.