NEOMAJNI DUH, KI NAS ŽENE NAPREJ

V času, ko BMW Motorrad obeležuje 100-letnico, je predstavitev novega modela R 12 nineT vsekakor pomemben trenutek za ljubitelje motociklov po vsem svetu. R 12 nineT, ki je naslednik priljubljenega modela R nineT, ki je debitiral pred desetletjem ob praznovanju 90. obletnice podjetja BMW Motorrad, uteleša bistvo purističnega, zmogljivega klasičnega roadsterja, hkrati pa ponuja obilo konceptualnih možnosti za osebno prilagoditev.

  

BMW Motorrad je z modelom R 12 nineT ustvaril brezčasno mojstrovino, ki spominja na zlato obdobje motociklizma. Njegova klasična, puristična zasnova izžareva nezamenljiv čar in osvaja srca voznikov, ki cenijo eleganco preprostosti. Vsak vidik tega roadsterja izkazuje skrbno pozornost do podrobnosti, od skrbno izdelane karoserije do natančno zasnovanih zaključnih elementov. Obrtniška in umetniška spretnost se torej prepletata in ustvarjata motocikel, ki ni le vizualno osupljiv, temveč tudi dokaz zavezanosti BMW Motorrad k odličnosti. V srcu motocikla R 12 nineT se skriva mogočen 2-valjni bokserski motor z zračnim/oljnim hlajenjem, poklon stoletni tradiciji BMW Motorrad. Ta kultna zverina zagotavlja tako moč kot zanesljivost in prinaša vznemirljivo vožnjo na vsakem potovanju. Nezgrešljiva bokserska postavitev motorja ne prispeva le k estetski privlačnosti motocikla, temveč tudi k njegovemu izjemnemu ravnotežju in voznim lastnostim.

BMW Motorrad pa se ob tem zaveda, da je vsak voznik edinstven, in R 12 nineT je zasnovan v skladu s tem. Njegov enodelni cevasti okvir z vijačenim zadnjim okvirjem služi kot platno za prilagajanje, kar voznikom omogoča, da svoje motocikle spremenijo v odsev svoje individualnosti. Ne glede na to, ali gre za barve, možnosti izbire sedeža ali konfiguracije krmila, R 12 nineT omogoča voznikom, da izrazijo svojo ustvarjalnost in naredijo motocikel resnično svoj.

V nadaljevanju R 12 nineT združuje klasična vodila koles z visokokakovostnimi obrnjenimi teleskopskimi vilicami spredaj in sistemom Paralever zadaj, kar zagotavlja harmonično ravnovesje med udobjem in športno zmogljivostjo. Ta vrhunko zasnovana nastavitev vzmetenja zagotavlja gladko in nadzorovano vožnjo tudi na zahtevnih cestah, med tem ko k impresivnim zmogljivostim modela R 12 nineT pripomore še levi stranski izpušni sistem z dvojnimi dušilci zvoka in stožčastimi zaključki, ki ne izboljšuje le njegove vizualne privlačnosti, temveč tudi optimizira porazdelitev teže in splošno zmogljivost. Seveda pa je R 12 nineT opremljen z visoko zmogljivim zavornim sistemom, ki vzbuja zaupanje v vseh pogojih vožnje. Radialno nameščene 4-batne monoblok čeljusti skupaj z jeklenimi opletenimi zavornimi cevmi zagotavljajo natančno in dosledno zavorno moč, kar zagotavlja, da lahko vozniki samozavestno raziskujejo meje tega izjemnega stroja.

Za konec pa še bonbonček za vse ljubitelje dodatne opreme in personalizacije – BMW Motorrad za R 12 nineT ponuja visokokakovostno originalno dodatno opremo, izdelano po meri, da bi še izboljšali izkušnjo prilagajanja. Od alternativnih sedežev in možnosti izpušnih sistemov do različnih prtljažnih rešitev in kozmetičnih izboljšav – vozniki lahko izbirajo med široko paleto dodatne opreme, s katero lahko svoje motorno kolo izpopolnijo po svojih željah. Ta obsežna ponudba zagotavlja, da je mogoče vsak vidik motornega kolesa R 12 nineT prilagoditi in tako ustvariti resnično edinstveno izkušnjo vožnje.

R 12 nineT, predstavljen ob tej posebni priložnosti ob stoletnici, ne ponazarja le zavezanosti podjetja BMW Motorrad k izdelavi in inovacijam, temveč je tudi poklon njegovi bogati zgodovini. Ta izjemni klasični roadster z neomejenimi možnostmi prilagajanja vabi voznike, da se odpravijo na potovanje, kjer se preteklost in sedanjost brezhibno združita in ustvarita izjemno izkušnjo vožnje, ki je edinstvena in njim lastna. Ko zapuščina BMW Motorrad dosega nove višave, je R 12 nineT pričevanje o trajni privlačnosti motociklov in neomajnem duhu, ki jih žene naprej.