NENEHNE INOVACIJE HUAWEI

Huawei je na podlagi izkušenj izdelal novo različico inovativnega zložljivega telefona izjemnih zmogljivosti in z edinstveno zasnova tečaja, ki je že na voljo v Sloveniji. Pametni telefon Mate Xs 2 je namreč izjemno lahek, ultra tanek in zanesljiv pri zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje. Po zaslugi druge generacije dvojno vrtečega se tečaja Falcon Wing, novi pametni telefon odlikuje enotna zasnova elegantnega ohišja ter raven in brezhiben način zlaganja. Huawei Mate Xs 2 je opremljen z 19,8-centimetrskim (7,8-palčnim) zložljivim zaslonom True-Chroma in sistemom zadnjih kamer, kjer izstopata 50 MP tipalo glavne kamere in optika XD. Skupaj s še nekaterimi inovativnimi programskimi funkcijami, novi zložljivi pametni telefon nudi neverjetno uporabniško izkušnjo.

  

Norman Mueller, direktor marketinga za Slovenijo in Hrvaško, je ob predstavitvi dejal: »Zahvaljujoč nenehnemu razvoju in iskanju inovacij, Huawei ostaja vodilno podjetje na področju zložljivih pametnih telefonov. Poleg tega imamo najbolj celovito ponudbo tovrstnih naprav, saj nudimo naprave z notranjim in zunanjim zaslonom ter preklopne telefone. Huawei Mate Xs 2 v celoti zajema oblikovno estetiko, pametne načine povezovanja in vrhunsko mobilno fotografijo z interaktivno izkušnjo velikega zaslona. Hkrati velja tudi za najlažjo zložljivo napravo na trgu in je začetnik dobe popolnih zložljivih telefonov.«

Ultra tanek, ultra raven in ultra zanesljiv

Pametni telefon Huawei Mate Xs 2 tehta vsega 255 gramov, kar je odlična teža že za enako velike nezložljive naprave, kaj šele zložljive. Nizka teža je mogoča po zaslugi uporabe inovativnih lahkih materialov, kot so steklena vlakna, iz katerih je zadnja ploskev, titanove zlitine in jekla visoke trdnosti, ki strukturi ohišja dajeta primerno trdnost. Inovativni materiali pa niso zaslužni le za nižjo težo, temveč napravi dajejo tudi robustnost in odpornost proti lomljivosti. Bistven element novega pametnega telefona pa je edinstveni tečaj Falcon Wing. Po njegovi zaslugi je razgrnjen zaslon raven in gladek kot ogledalo, kar omogoča bolj poglobljeno uporabniško izkušnjo.

Edinstveno oblikovanje, ki presega domišljijo

Pametni telefon Huawei Mate Xs 2 prinaša klasično zložljivo obliko navzven zloženega zaslona, ki z gladkim pregibom poudarja lepoto minimalizma in razkriva estetiko lahkega ter občutljivega videza. Razprt zaslon True-Chroma ima visoko razločljivosti 2.480 x 2.200 pik z zlatim razmerjem stranic 8 : 7,1. Poleg tega podpira 120-herčno osveževanje, visokofrekvenčno (1440 Hz) prilagajanje osvetlitve in 240-herčno vzorčenje dotika za osupljive vizualne učinke. Prevlečen je s protiodbojno nano optično plastjo, ki zmanjšuje moteče svetlobne odboje s površine in omogoča bistveno boljšo čitljivost na prostem. V zloženi obliki je razmerje zaslona 19 : 9, ki novemu pametnemu telefonu nudi uporabniško izkušnjo enakovredno uporabi običajnih telefonov. Prvič uporabljena steklena vlakna omogočajo ustvarjanje rafiniranih 3D površinskih struktur, ki ustvarjajo mehak občutek ob sočasnem zmanjševanju vidnosti madežev prstnih odtisov. Huawei Mate Xs 2 je na voljo v beli barvi s strukturo, ki oponaša videz naravnega usnja.

V dobi inovativnih tehnologij izstopa z odličnimi zmogljivostmi

Novi zložljivi pametni telefon je opremljen z baterijo kapacitete 4600 mAh, ki podpira hitro polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 vatov (z ustreznim napajalnikom) in vključuje algoritme za izboljševanje avtonomije v stanju pripravljenosti. Medtem ko sistem hlajenja z uporabo grafena izboljšuje učinkovitost odvajanja toplote. Da bi izboljšali zvočne zmogljivosti, so v Mate Xs 2 vgradili ultra tanek in obsežen stereo sistem, ki skupaj s pogonom Huawei AI Sound ustvarja učinek prostorskega zvoka in poslušalcu zagotavlja impresivno izkušnjo. Za izjemne procesorske zmogljivosti medtem poskrbi sistem na čipu Qualcomm SnapDragon 888 z naprednimi tehnologijami.

Odlična uporabniška izkušnja

Huawei Mate Xs 2 sicer sloni na ekosistemu HMS, ki nudij pametnejšo, bogatejšo, priročnejšo in varno uporabniško izkušnjo. Uporabniku so na voljo trgovina z aplikacijami AppGallery, zmogljiv vsestranski iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps, ki jih je mogoče uporabljati s kretnjami, in sklop pisarniških orodij. V trgovini AppGallery so uporabnikom dosegljive vse globalne in lokalne aplikacije, ki jih ti potrebujejo, od družbenih omrežij, kot je TikTok, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot je Deezer, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je le v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim v Sloveniji NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje. V navezi s tem je uporabnikom na voljo tudi priročno središče AppsOnHMS, ki na enem mestu nudi postopke namestitve za vsako aplikacijo, ki jo želijo imeti na telefonu.

Ustvarite fotografsko mojstrovino

Huawei prav tako ne preneha presenečati, ko gre za izboljšave na področju tehnologij mobilne fotografije. Sistem kamer True-Chroma namreč vključuje 50 MP glavno kamero sposobno popolne reprodukcije naravnih barv. Huawei optika XD sočasno prinaša popolnoma novo tehnologijo obnavljanja informacij, ki dodatno izboljšajo jasnost fotografij in podrobnosti na njih. V celoti lahko izkoristite pogon Huawei XD Fusion Pro, 10-kanalno večspektralno svetlobno tipalo in podrobno nastavitev za več kot 2000 barv v barvnem obsegu P3 za izredno natančno zajemanje pomembnih življenjskih trenutkov.

Velik zaslon za večjo delovno učinkovitost

Zaradi inovativne sposobnosti, da se iz naprave z manjšim preoblikuje v napravo z večjim zaslonom, prinaša Huawei Mate Xs 2 tudi novo raven opravljanja več nalog hkrati. Izvirno podpira večokensko uporabo, kar pomeni, da sta dve aplikaciji prikazani ena poleg druge in delujeta sočasno, za kar je zaslužna funkcija deljenega zaslona (Split-Screen). Nadgrajena funkcija pametnega prikaza več oken (Smart Multu-Window) medtem omogoča učinkovitejšo interakcijo. Poleg tega je prek kretnje s potegom omogočen preprost dostop in nadzor nad plavajočim zaslonom. Poglobljena izkušnja video klepeta ali konferenc pa zagotavlja velik zaslon.