NE VESTE KAKO PRESENETITI SVOJEGA PARTNERJA?

McLaren in LEGO nadaljujeta svoje umetniško sodelovanje in se tokrat osredotočata na dirkalnik Senna GTR. LEGO različica avtomobila je sestavljena iz 830 kosov in vsebuje številne podrobnosti tega luksuznega superšportnika.

Motor V8 je v obliki replike in je tako opremljen s premičnimi bati, medtem ko model LEGO odlično zajema tudi aerodinamične vidike avtomobila, odpiranje krilnih vrat in edinstveno modro barvo. Na splošno model meri 12 palcev, njegovih 830 kosov pa je po zahtevnosti primernih za starejše od 10 let.

Ko je govoril o sodelovanju, je direktor oblikovanja McLaren Automotive Robert Melville pojasnil, kako je model “poln neverjetnih podrobnosti, od zadnjega spojlerja do premikajočih se batov v motorju V8 in krilnih vrat”, medtem ko ga je višji oblikovalec LEGO Technic Uwe Wabra opisal kot “neverjetno zanimiv izziv. Ta dirkalnik ni podoben nobenemu cestnemu avtomobilu, na katerem sem že delal. Ima nekaj edinstvenih podrobnosti, kot so silhuete in čudovit zadnji spojler, ki izkušnjo sestavljanja razlikuje od drugih. Tako kot to storijo neverjetni inženirji McLaren pri oblikovanju svojih super avtomobilov, smo resnično potisnili stvari na maksimum, tako da izdelani model odlično spoštuje umetniško obliko, kar McLaren Senna GTR vsekakor je.”

Model posebne izdaje bo na voljo v spletni trgovini LEGO od 1. januarja 2021 po ceni 49,99 USD.