NE NA SMUČANJE, V ST. MORITZ NA POLO!

Včerajšnji vrhunec najbolj luksuznega in najlepšega snežnega polo dogodka na svetu je bil izjemen. 250 svetovnih novinarjev, ljubiteljev pola in več kot 25.500 gledalcev iz St. Moritza in vsega sveta je pričakovalo pravi spopad polo titanov, ko so se na zaledenelem jezeru borili najboljši svetovni igralci sveta.

  

“Imeli smo lepo vreme, odličen polo in prodali smo vse vstopnice, letošnji dogodek je neverjeten!” je vzkliknil ustanovitelj in izvršni direktor Snow Polo World Cup Reto Gaudenzi. Ima prav – to je neverjeten dogodek, ki bi moral biti na seznamu želja vseh.

Tema za Casablanca Trophy: ekipa World Polo League je premagala ekipo Flexjet z 7-51/2 .
Ekipa Flexjet se je ob 11.00 pomerila za Casablanca Trophy. Clemente Delfosse je zadel za Flexjet, vendar je ekipa World Polo League prevladovala v prvem polčasu. Flexjet je po polčasu poskušal ujeti družinski tandem Ganzi a so izgubili s 7-51. Melissa Ganzi je bila navdušena, ko je predsednik uprave Casablance Stephen Alexander podelil nagrado.

Tekma za tretje mesto: ekipa Clinique La Prairie je premagala ekipo The Kusnacht Practice s 3-2.
Matthias Normann iz Clinique La Prairie je načel mrežo v pomožnem finalu za drugo tekmo St. Moritz Trophy, ki je pritegnila rekordno število gledalcev. V prvem polčasu je obramba Clinique La Prairie zavrla poskuse Kusnacht Practice, srečanje pa je bilo kljub rezultatu ob polčasu 1:0 hitro, odprto in razburljivo. Alejo Taranco je izenačil v tretji čuki, a je bil v drugem polčasu izločen. Juan Guerrero je kasneje The Kusnacht Practice pripeljal do vodstva na veselje svojih navijačev, kar je sprožilo mrzlične napore Clinique La Prairie za izenačenje, kar jim je uspelo z lepim zadetkom Marca Ganzija 20 sekund pred koncem, s čimer se je tekma nenadoma prevesila v zlati gol.

V tej ključni fazi tekme je občinstvo utihnilo in komentator Jan-Erik Franck je dejal: “Lahko bi slišali snežinko, ki je padla, tako napeto je.” Po trdem boju za posest je ekipa Clinique La Prairie prejela najstrožo kazen, ki jo je “Cobra” Ganzi mirno izvedel in družini Ganzi prinesel drugo zmago dneva.

Finalna tekma: Ekipa Azerbaijan Land of Fire je premagala ekipo St. Moritz s 6-5.
Tridnevna polo ekstravaganca se je zaključila s spretno in dobro pripravljeno ekipo St. Moritza, ki se je pred nabito polnimi tribunami pomerila z lanskimi zmagovalci, dobro izurjeno ekipo Azerbaijan Land of Fire. Ko je bila vržena prva žogica, so bili ultra glamurozni opazovalci v krznu odličnega razpoloženja zahvaljujoč glasbi DJ-ja g. Mikea in šampanjcu Perrier Jouët. Ekipa Azerbaijan Land of Fire se je že drugo leto dobro odrezala in začeli so močno. Da bi se lahko v finalu pomerile ekipe z enakimi hendikepi, so tudi taktično spremenili postavo. Za finale je Tarlan Gurbanaliyev zamenjal Tita Gaudenzija, ki je ob dveh zmagah moštva dosegel dva zadetka. Moštvo Azerbaijan Land of Fire je želelo osvojiti že drugo trofejo, medtem ko sta zvezdnika St. Moritza Max Charlton in Nacho Gonzalez želela svoj šesti naslov. Od prvega vmetavanja je bila igra hitra in strastna, obe strani pa sta igrali hitro, tekoče v napadu in kompetentno, trdno v obrambi. Ekipi Azerbaijan Land of Fire in St. Moritz sta začeli z značilno živahnostjo, ob polčasu je ekipa Azerbaijan Land of Fire vodila s 3:2. Obe moštvi sta tudi v četrti čuki igrali dobro, a končali izenačeni pri petih golih. Tekmovanje je drugič v 15 letih šlo v podaljšek, kjer se je St. Moritz močno trudil, a je Adrian Laplacette Jr. iz Azerbajdžana zadel najstrožjo kazen za zlati gol in drugo leto zapored osvojil pokal.