NBA NADALJUJE Z UMETNIŠKIMI SODELOVANJI

Andy Blank, sodobni umetnik s sedežem v Brooklynu, znan po svoji široki paleti cenovno ugodnih izvirnih del, se je združil z NBA, da bi predstavil izbor logotipov moštev v ligi.

V okviru večletnega partnerstva je Blank v slogu risbe ene črte rekonstruiral “Hardwood Classic Logos” za nekatere najboljše ekipe lige, natančneje za Knickse, Celticse, Bullse, Heat, Lakerse in Warriorse.

Čeprav podrobnosti o dolgoročnem sodelovanju še niso razkrite, Blank ponuja pester izbor umetniških del, vključno s fotografijami, slikami, risbami in embosiranjem, zato je verjetno, da bo umetnik v prihodnosti ponovno interpretiral klasično ikonografijo lige NBA tudi v drugih medijih.

Podrobnosti o ceni še niso razkrite, vendar je znano, da se Blankovi kosi gibljejo med 99 USD in 199 USD. Umetnik bo v omejeni izdaji prodal le 100 izdaj vsakega kosa.

“Ko pomislite na ‘cenovno dostopno umetnost’ v svetu likovne umetnosti, to običajno pomeni, da so ta dela množično izdelana, strojno tiskana ali samo slaba,” je povedal za HYPEBEAST ob obisku studia leta 2019. “Ustvarjam sodobno umetnost za vsakogar, vendar je pomembno, da ohranimo celovitost našega izdelka.”

Vsi izdelki bodo na spletni strani umetnika na voljo od 30. oktobra.