NAVDUŠENJE, KI GA USTVARI LE MASERATI GRANTURISMO

Maserati je uradno ponudil življenje naslednji generaciji Super GT z razkritjem Maseratija GranTurismo 2023. Avtomobil bo debitiral s tremi konfiguracijami motorjev, dve bosta ponujali prisrčen motor V6 Nettuno, medtem ko bo tretja opcija uporabljala izjemno zmogljiv 100-odstotno električni pogonski sklop na osnovi baterij, ki bo na kolesa prenašal 560 kW (760 KM). To vozilo, poimenovano Folgore, bo prvo povsem električno vozilo, ki se bo znašlo v liniji Maserati, kar krepi načrt podjetja, da do leta 2030 postane popolnoma električen.

  

Kupe, ki prikazuje številne oblikovne značilnosti, ki smo jih vzljubili od njegovega brata, superšportnika MC20, bo ponovno uvedel dolg pokrov motorja in dizajn s štirimi blatniki, ki smo ju cenili pri legendarnem podjetju, poznanem tudi kot Trident. Zaradi ramenske linije, zadnjega odbijača in sprednjih kolesnih ohišij je model moški, a precej ženstven z znano prednjo masko in odbijačem. Na splošno mislimo, da je videti odlično.

Možnosti pogonskega sklopa se bodo razširile na 3,0-litrski motor V6 Nettuno Twin Turbo, ki ga najdemo v Modeni s 490 KM, in različico Trofeo, ki temelji na istem motorju, nadgrajenem na največjo moč 550 KM. Ti bodo novim in vračajočim se strankam ponudili priložnost, da izkusijo Maseratija v klasični Maseratijevi obliki s slušno blaženostjo in čustvi, ki jih najdemo le pri motorjih z notranjim zgorevanjem.

Druga možnost za napredno mislečega kupca Maseratija je noro zmogljiv model Folgore s trimotornim 300-kW sklopom s trajnim pospeškom. Končna skupna moč je bila nastavljena na 560kW (760KM). Lahko rečemo, da je Maserati jasno povedal, na koga točno cilja.