NATANČNA SMER LETALA NATANČNA SMER VAŠE URE

Lahko bi govorili o zelo sugestivni uri za ljubitelje aeronavtike. Silhueta bojnega letala na sredini črne številčnice ne dopušča dvoma. Z novo omejeno serijo BR03 Gyrocompass se Bell & Ross poklanja enemu svojih najljubših svetov aeronavtiki. Videz ure je zvest tehnični zasnovi, ki se uporablja za številčnico pilota na krmilu letala, in prevzema grafične kode za tisto, kar strokovnjaki poznajo kot kazalnik smeri. Ta vodilni element na armaturni plošči je bistvenega pomena za prikaz letala na nebu pilotu z enim samim pogledom, pove smer potovanja in po potrebi omogoči ponovno nastavitev položaja na magnetnem kompasu. Bell & Ross se približuje občutku v pilotski kabini in tako ohranja pravo smer. Družina BR 03 je osrednji steber v kolekcijah ur švicarske znamke Bell & Ross.

  

Od začetka prodaje leta 2006 je ta koncept pokazal vse sposobnosti urarske hiše, vzel je kazalnike letalske armaturne plošče in jih interpretiral za naša zapestja. Letos je ikonična zaobljena kvadratna oblika serije BR 03, ki je bila letos na novo oblikovana v novih proporcih, zdaj na voljo v 41-milimetrskem ohišju. V tej novi velikosti je na voljo tudi BR 03 Gyrocompass s črnim keramičnim ohišjem debeline le 10,6 mm in vodotesnostjo do 100 metrov. Ura, ki dopolnjuje ikonično kolekcijo Flight Instruments, predstavljeno leta 2010, s svojo močno osebnostjo dokazuje svojo polno funkcionalnost in elegantno prenaša aeronavtično navigacijsko orodje v obliko ure. Črni gumijasti pasek z robustnim zaključkom, ki ga je navdihnila letalska oprema, se zapenja z jekleno sponko s črnim PVD premazom, kar poudarja profesionalno razsežnost ure iz omejene serije 999 kosov. Zaslon novega Gyrocompassa BR 03 je zasnovan tako, da zagotavlja odlično praktično čitljivost v vseh okoliščinah, podnevi ali ponoči. Silhueta bojnega letala pritegne pozornost. Konica nosu letala je poravnana z indeksi, tako da lahko uporabnik natančno določi čas. To je rešitev, ki jo je družba Bell & Ross prvič uporabila leta 2013.

Z zunanjo postavitvijo številčnih napisov na prirobnici postane preverjanje časa brezhibno. Poleg urne ročice je velika minutna ročica opremljena z veliko belo puščico, ki spominja na kazalec. Osrednja sekundna ročica, ki je tanka in izjemno natančna, ustvarja zanimiv kinetični vizualni učinek z veliko protiutežjo, ki stalno oživlja številčnico kot letalo v letu. Diskreten, a učinkovit datum je prikazan v okroglem okencu med 4. in 5. uro, tako da je po potrebi zlahka prisoten, ne da bi oviral možnost takojšnjega določanja časa v žaru dogajanja. Ura ima prefinjeno luminiscenčno obdelavo, ki zagotavlja njeno funkcionalnost v temi, kardinalne točke in njihovi trikotni indeksi so prevlečeni s Super-LumiNova® z zeleno barvo sevanja, medtem ko so časovne oznake poudarjene s takoj prepoznavnim modrim sevanjem. Silhueta letala pa še vedno izstopa v edinstvenem rumenem odtenku z zelenimi emisijami. Poleg moči zaslona se ura poklanja zapleteni mehanski zasnovi letalskega girokompasa. Za pilote je ključnega pomena, da poznajo svoj natančni položaj. Za pilote je ključno, da se zavedajo svoje natančne lege, iz tega razloga so inženirji razvili girokompas, vizualno preprost, a tehnično zapleten sistem z mehanizmom, ki položaj letala med letom prenaša v navpični grafični prikaz na številčnici. Ura BR 03 GYROCOMPASS nima girokompasa, temveč urni mehanizem z dokazano zanesljivostjo, kaliber BR-CAL.302 s samodejnim navijanjem. Ta bije s frekvenco 28 800 vph (4 Hz) in ima 54-urno rezervo moči. To je popolna ura za profesionalno uporabo, tako med letenjem kot na kopnem. BR 03 Gyrocompass je izvirna in zabavna ura, ki dopolnjuje zbirko konceptualnih ur, neposredno povezanih z instrumenti. S svojim edinstvenim zaslonom je ura BR 03 namenjena oblikovalskim in letalskim navdušencem.