NARAVA, KI URI NUDI POSEBNO EDINSTVENOST

Zenith je v sodelovanju s priznanim fotografom narave Kouroshijem Keynejadom ustvaril prvo posebno izdajo svojega robustnega novega krongrafa Defy Extreme, Defy Extreme Desert.

Ura iz titana ponuja okvir in potisnik iz poliranega poldragega kamna falcon’s eye, ki dopolnjuje peščene tone, ki jih najdemo na zatemnjeni skeletizirani številčnici iz safirnega kristala, svetlečih kazalcih in indeksih ter gumijastem traku.

Kamniti elementi so ročno obdelani in čeprav se poldragi kamni pogosto uporabljajo za izdelavo številčnic, naj bi bil to prvič uporabljen naravni kamen za oblikovanje zunanjih komponent ohišja. Vsaka ura je opremljena z zapestnico iz titana, gumijastim paščkom in črnim velcro trakom, ki ga je mogoče hitro zamenjati z Zenithovim mehanizmom za hitro menjavo.

Kalifornijski fotograf Kourosh Keynejad je med sodelovanjem ustvaril serijo devetih izvirnih fotografij, ki so skupaj s prej neobjavljenimi deli osnova razstave, ki jo navdihujeta ura in puščava. Ta se je začela na sejmu FIAC v Parizu, do konca leta pa bo odpotovala v Dubaj in Tokio.

1/100 sekundni kronograf, ki uporablja Zenithov mehanizem El Primero 21, je prvi v seriji prihajajočih kosov Defy Extreme, ki jih navdihujejo ekstremna naravna okolja.

Kot del omejene serije je bilo izdelanih 50 kosov in glede na organsko naravo materiala bo vsak edinstven. Več informacij o cenah in nakupu lahko najdete na KLIK ali v prodajalnah Malalan.