NAMESTO SRČKOV MEDVEDKI

Ta nova ura, ki je bila razkrita pred nekaj dnevi in služi kot emblem stilskih kodeksov, ki jih je razvilo ameriško podjetje Ralph Lauren, nežno predstavlja življenjsko dobo zveze med dvema človekoma.

  

Ralph Lauren, še posebej linija Polo, temelji na videzu, ki prepleta linije športnih oblačil za prosti čas in študentskega stila s kančkom šika. Blagovna znamka predstavlja udobno mehkobo posebnega načina bivanja, ki se že več kot 50 let predstavlja tako garderobnim omaram kot tudi notranjemu oblikovanju in v zadnjem času tudi zapestjem. Newyorški oblikovalec, ki trenutno vodi pravi imperij, te ameriške sanje ponazarja tudi v svojem osebnem življenju. Z Ricky Loew-Beer, svojo ženo in materjo njunih treh otrok, je poročen od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Le nekaj dni pred valentinovim je znamka s časomerom Polo Ralph & Ricky Bear predstavila časovnico, ki odraža njuno dolgotrajno ljubezensko potovanje.

Namesto roza srčkov ali drugih simbolov ljubezni je bila stara fotografija poslovneža in njegove žene spremenjena tako, da spominja na maskoto Polo, ki so si jo prvič zamislili pred tridesetimi leti. Tako gospod in gospa Bear dobesedno prekrižata čas na časovnici, lakirani v beli barvi ecru, medtem ko se držita za roke in služita kot prava ambasadorja znamke Ralph Lauren s priznanim blazerjem z dvojnim zapenjanjem, ki ga navdihuje svet mornarice, in pulijem, okrašennim z zastavo Združenih držav Amerike.

Črn sekundni kazalec in dva barvita rdeča hruškasta kazalca na sredini kažeta na urni krog, okategoriziran z velikimi, zaobljenimi arabskimi številkami. Diskretni “železniški minutni tir”, podobno odet v črno, je upodoblen skozi celotno časovnico. Kaliber RL200, švicarski samodejni mehanizem s frekvenco 4 Hz in 38-urno rezervo moči, nastavi takt za prikaz časa.