NAJMOČNEJŠA ČRKA NA SVETU!

Novi BMW M RR predstavlja izčiščeno dirkalno tehnologijo, ki zadošča najvišjim zahtevam glede zmogljivosti v celotnem motošportu. BMW Motorrad je sicer konec leta 2018 že predstavil uspešno strategijo ponudbe vozil M za motocikle in od takrat ponuja M dodatno opremo in zmogljive dodatne dele M. Z novim BMW M 1000 RR, prvim modelom BMW Motorrad, ki temelji na S 1000 RR, pa ta nov segment sedaj praznuje svetovno premiero.

BMW Motorrad sledi filozofiji najmočnejše črke na svetu, ki se po vsem svetu zavzema za uspeh v dirkah obenem pa tvori fascinantne visokozmogljive modele BMW. Modeli M so tako na dveh kot na štirih kolesih namenjeni kupcem s posebej visokimi zahtevami glede zmogljivosti, ekskluzivnosti in individualnosti.

Z močjo 156 kW (212 KM), lastno težo le 192 kg ter vzmetenjem in vrhunsko aerodinamiko, zasnovano za največjo zmogljivost na dirkalnih stezah, novi M RR predstavlja izpolnitev glavnih pričakovanj v najvišjem segmentu Superbikes. Novi M RR uporablja vodno hlajeni štirivaljni motor s pogonskim sklopom RR in tehnologijo BMW ShiftCam za spreminjanje časa krmiljenja in dviga ventilov, ki je bil celovito spremenjen v smeri dirkalnega športnega motorja. Poleg največje hitrosti, povečane na 15.100 vrt/min, motor M RR krasijo še druge obsežne tehnične optimizacije, kot so novi 2-obročni kovani bati podjetja Mahle, prilagojene zgorevalne komore, povečana kompresija, daljše in lažje titanove palice iz Pankla… Tudi lahek izpušni sistem je iz titana. Novi motor M RR je celo močnejši od pogonskega sklopa RR v območju od 6.000 do 15.100 vrtljajev na minuto, kar je še posebej pomembno za dinamiko vožnje dirkalnih motociklov.