NAGRADA PRVEMU MODELU Z NOVIM LOGOTIPOM ZNAMKE PEUGEOT

Najprestižnejše odlikovanje s področja produktnega oblikovanja, nagrado Red Dot Award 2022, je v kategoriji avtomobilov in motornih koles prejel novi 308, prvi model z novim logotipom znamke PEUGEOT.

  

Vseh 50 članov mednarodne žirije izbora Red Dot Award je prepričal s svojim privlačnim videzom, prepoznavnim stilom, kakovostno zasnovo in inovativnim voznikovim mestom i-Cockpit. Strokovna žirija oblikovalcev vsako leto podeli nagrade za «odličnost na področju oblikovanja» v 51 kategorijah izdelkov. Kupci z vseh celin se zanašajo na «Red Dot», ki je jamstvo za kakovost, pametno oblikovno zasnovo in izjemno ergonomijo. PEUGEOT 308 že sedmi model znamke PEUGEOT, ki je prejel to prestižno oznako, ki je bila ustvarjena v Nemčiji leta 1955 in je od takrat postala svetovna oznaka za najboljši dizajn.

Žirijo je prepričala prepoznavna, dinamična, elegantna in uravnotežena oblikovna zasnova zunanjosti novega PEUGEOTA 308. Vozilo 308 je prvi model z novim logotipom znamke PEUGEOT, ki se bohoti na okrasni maski z izraznimi grafičnimi motivi in elegantno zakriva radarski merilnik sistemov za pomoč pri vožnji. Prednji del krasi izklesani vertikalni svetlobni podpis, značilen za modele znamke PEUGEOT, pri izvedenkah GT in GT Pack pa se mu pridružujejo še žarometi Matrix LED, ki vsakodnevno zagotavljajo učinkovitost in varnost. Na zadnjem delu se nahajajo LED luči v obliki treh levjih krempljev, ki poudarjajo vizualno podobo znamke.

Linda JACKSON, generalna direktorica znamke PEUGEOT: “Ponosni smo, da je novi PEUGEOT 308 prejel visoko zaželeno nagrado Red Dot Design Award. Novi logotip simbolizira skrb in strast, s katerima je bilo prežeto njegovo ustvarjanje: značilni elementi njegove oblikovne zasnove so edinstveni videz, kakovostna izdelava, tehnološka odličnost, natančnost in inovativnost. Ta najprestižnejša nagrada s področja produktnega oblikovanja priča o tem, da smo se pri ustvarjanju našega novega modela 308 pravilno odločili.”

V potniškem prostoru se nahaja PEUGEOT i-Cockpit® 3D (digitalna instrumentna plošča nad kompaktnim volanom) s po meri nastavljivimi tipkami i-Toggles pod novim zaslonom na dotik, ki omogoča intuitivno rabo kot pri pametnem telefonu. Sedeži so pridobili oznako AGR (znak odličnosti, ki ga podeljujejo neodvisno združenje zdravnikov in zdravstvenih specialistov) zaradi svoje ergonomske oblike in zares številnih nastavitev. Podrobnosti so skrbno dodelane, kot na primer ambientalna osvetlitev (na izbiro je 8 barv), ki sega vse do vratnih plošč, prekritih z materialom Alcantara® ali iz pravih kosov stisnjenega aluminija, odvisno od izvedenke.


Novi PEUGEOT 308 je na voljo s priključnim hibridnim motorjem ali z motorjem z notranjim zgorevanjem, tako da lahko stranka prosto izbere svoj motor.

Oznaka Red Dot, ki je bila prvič podeljena leta 1955, je najbolj priznana mednarodna oznaka s področja kakovosti in oblikovne zasnove. Nagrade Red Dot Design podeljujejo enkrat letno v treh disciplinah: produktno oblikovanje, oblikovanje znamke in komunikacij in konceptno oblikovanje. Žirijo sestavlja 50 mednarodnih strokovnjakov z najrazličnejših področij: oblikovalci, arhitekti ali učitelji. Informacije o organizaciji Red Dot so vam na voljo na spletnem mestu: https://www.red-dot.org/