MYKITA ACETATE ODMEVA TRAJNOST!

MYKITA, napredna japonska blagovna znamka z neodvisnim pristopom k oblikovanju in izdelavi očal, ki združuje vse oddelke pod eno streho in oblikuje Modern Manufactor, je predstavila MYKITA Acetate, celovito kolekcijo z različnimi stili, od čistih in skromnih do drznih in samozavestnih. Ta kolekcija čudovito zajame oblikovalski etos znamke MYKITA in ponovno odkriva tradicionalni svet acetata v skladu z načeli odgovornega oblikovanja. Bistvo kolekcije, vidno prepletanje med visokotehnološkimi funkcionalnimi elementi in otipljivim acetatnim materialom ustvarja temeljno estetiko, ki je prilagojena različnim oblikovalskim kodam. Ključ in čar kolecije je namreč ravno v tem, da so vsi okvirji izdelani iz trajnostnega materiala Acetate Renew.

  

ESSENCE

Linijo ESSENCE odlikujejo brezčasne oblike očal iz tankega acetata, pri čemer zmanjšani funkcionalni kosi razkrivajo tehnično lepoto z delno prozornimi barvnimi odtenki, ki prikazujejo nosilno jekleno strukturo okvirja očal. Jasen oblikovalski jezik poudarjajo elegantni jekleni tečaji in ustvarjajo iskreno, enostavno estetiko za puriste in vse, ki čutijo privlačnost, ali če hočete afiniteto do oblikovanja.

GRACE

Prefinjeni kiparski elementi in harmonične obline linije GRACE ustvarjajo ženstveno estetiko, katere fino brušene fasete na vitkem sprednjem delu okvirja iz acetata in krakovih sledijo spodnji konstrukciji, kar seriji doda globino in izrazni sloh. Funkcionalni jekleni detajli dodajajo drzno, igrovo privlačnost ali če hočete, industrijski dizajn se sreča s poetično eleganco.

BOLD

V liniji BOLD glavno vlogo igrajo acetatni materiali, ki jih odlikujejo široke oblike z modernim videzom in nesporno prisotnostjo. Samozavestne silhuete očal poudarjajo močni kiparski detajli, medtem ko so kovinski elementi skriti za namenoma oster videz. Volumen materiala v kombinaciji s celotno acetatno površino signalizira novo estetsko identiteto za MYKITA.

ICON

Zadnja linija v zbirki, ICON, se pohvali z ikoničnimi oblikami očal z velikodušnim pristopom k acetatnemu materialu. Podrobnejši pogled na linijo razkrije umetelne detajle oblikovanja, kot so subtilno zaobljene ploskve in elegantne povezave materialov, ki ustvarjajo značilne jeklene kvadrate, vidne na sprednji strani okvirja. Ti obsežni okvirji s svojimi prefinjenimi detajli, ki se ponašajo z moško ali žensko silhueto, delujejo jasno in zanesljivo.

Kot zanimivost, MYKITA je prva znamka v industriji očal, ki je dobavo acetatnega materiala popolnoma zamenjala s trajnostno alternativo Acetate Renew. Acetate Renew, ki se po videzu, otipu in učinkovitosti ne razlikuje od tradicionalnega acetata, je izdelan iz 42 % celuloze na biološki osnovi, 28 % certificiranega recikliranega materiala in 30 % tradicionalnega plastifikatorja. Z uporabo revolucionarne tehnologije za svojo proizvodnjo lahko Eastman nadomesti tradicionalne fosilne vire z reciklirano vsebino iz plastike, ki jo je težko reciklirati, in tako zmanjša toplogredne pline za do 30 % v primerjavi s konvencionalnim proizvodnim procesom.