MOTOCIKEL NAMENJEN URBANIM POPOTNIKOM

Čustveni roadster videz v kombinaciji s superšportno vozno dinamiko, vse to je novi BMW S 1000 R. Izvira neposredno iz superšportnika S 1000 RR, na ključnih področjih motorja in šasije, pa dinamični roadster, ponuja enako inovativno tehnologijo. Tesna povezanost z “RR” bratom, se lahko vidi iz vsakega zornega kota. Z reduciranjem do vsake bistvene podrobnosti, novi S 1000 R ponuja dinamični odziv brez primere. Zahvaljujoč njegovemu optimiziranem pospešku in močjo motorja 121 kW (165 hp), ter neprimerljivo nizki teži 199 kg (DIN), kot tudi sistemom ABS Pro, Dinamični nadzor oprijema (DTC), celovito LED osvetlitvijo in še veliko več, novi S 1000 R ponovno postavlja nove meje v segmentu dinamičnih roadster motociklov.
  

“Z našim novim S 1000 R smo poskušali ohraniti prednosti njegovega predhodnika in upoštevati vse potenciale, ki smo jih pridobili iz povratnih informacij strank in novinarjev. Ekipa je odlično uporabila tudi prednosti, ki jih zagotavlja nova arhitektura”
Ralf Mölleken, Project Manager Complete Vehicle

Vrstni štirivaljnik temelji na motorju S 1000 RR in proizvede 121 kW (165 KM) pri 11 000 vrt / min. Največji navor 114 Nm je na voljo pri 9 250 vrt / min, razpon vrtljajev motorja pa je zaradi linearne krivulje navora še bolj širok ter harmoničen v smislu doseganja boljše vozne lastnosti. Da bi zmanjšali raven hrupa in porabe goriva ter tudi število vrtljajev motorja, zlasti pri potovalnih hitrostih na podeželskih cestah, imajo zdaj 4., 5. in 6. prestava daljša prestavna razmerja. Poleg bolj gladke sklopke je novi S 1000 R kot dodatna možnost prvič opremljen z uravnavanjem navora motorja (MSR). Nadzor navora motornega upora zahvaljujoč elektronskemu krmiljenju preprečuje zdrs zadnjega kolesa zaradi prestavljanja navzdol.

Tudi šasija je tako kot celoten motickel občutno lažja. Okvir in nihajna roka temeljita na S 1000 RR, vendar sta precej lažja od predhodnikov. Hkrati motor v tako imenovanem Flex Frame” prevzame veliko večjo podporno funkcijo kot prej. Novi okvir ponuja dodatne prednosti zaradi zelo ozke zasnove, kar znatno zmanjša širino motocikla v območju stika s koleni in s tem ponuja bolj sproščen položaj vožnje s še večjo svobodo gibanja.

Novi S 1000 R je serijsko opremljen z Dynamic Traction Control DTC, ABS Pro z optimizacijo kota nagiba in tremi načini vožnje “Rain”, “Road” in “Dynamic”. Popolnoma nastavljiv način “Dynamic Pro” je na voljo s široko paleto možnosti nastavitev kot del paketa “Riding Modes Pro”. Z “Riding Modes Pro” ima novi S 1000 R tudi funkcijo “Engine Brake” v povezavi s krmiljenjem navora motorja (MSR) in funkcijo “Power Wheelie”. Kot del možnosti “Riding Modes Pro” Dynamic Brake Control (DBC) dodatno podpira voznika med manevri za zaviranje v sili.