MOTOCIKEL ASTON MARTN, POŠAST BREZ PRIMERE

Leta 2019 je Aston Martin poskrbel za razburjenje na spletu z razkritjem svojega motocikla AMB 001, izdelanega v sodelovanju z Brough Superiorjem. Zdaj sta se dva velikana ponovno združila, da bi predstavila naslednjo ponovitev: AMB 001 Pro.

  

AMB 001 Pro Superbike, izdelan izključno za dirkalno stezo, nadgrajuje vse, kar sta se Aston Martin in Brough Superior naučila in zagotovila s svojim prvim motociklom. Rezultat je 25-odstotno povečanje moči v primerjavi s prejšnjim modelom na 225 KM, ki jih ustvari nov, popolnoma strojno CNC obdelan dvovaljni 997cc motor. Na splošno motocikel tehta samo 175 kg, kar pomeni, da je razmerje med močjo in težo 1,28 KM/kg – če pogledamo to v perspektivi, ima dirkalnik Formule 1 razmerje med močjo in težo 1,4 KM/kg. Vsak centimeter novega motocikla je prepojen z dirkanjem, saj se zgleduje po hiperavtomobilu britanske znamke Valkyrie AMR Pro, in sumimo, da bosta ta dva stroja drug ob drugem počivala v garaži vaših sanj. Tako kot Valkyrie je motocikel izjemno omejen, saj je bilo proizvedenih le 88 enot.

Aston Martin in Brough Superior sta hkrati predelala arhitekturo AMB 001, zaradi česar novi motocikel postaja strašljiva zverina. Prednje krilo in spojler zdaj zagotavljata večjo tlačno silo, medtem ko zračni tunel usmerja zrak nad voznika, ko ta postane eno z motociklom. Repna plavut z aero stabilizatorjem zagotavlja, da je zrak usmerjen nad kolo in izstopa zadaj, da se motocikel lepše oprime asfalta.

Novi motocikel bo na voljo le v barvi “Aston Martin Verdant Jade” s satenastimi ogljikovimi vlakni in motorjem ter vzmetenjem Cerakote črne barve, poudarjen pa bo s podrobnostmi v barvi “Photon Lime”. Vsak stroj bo izdelan ročno.