MORSKA FLORA KOT VEČNI NAVDIH

Kot je bilo obljubljeno in tudi pričakovano, bo Adidas še naprej bil bitko s plastičnim onesneževanjem svetovnih morja. Tokrat se na misijo podajajo v sodelovanju z ekipo all Blacks, za katero so pri nemškem gigantu  pripravili trening opremo na osnovi obnovljivega materiala PRIMEBLUE, trajnostne tehnologije, pri kateri se 100% uporabljenega poliestra reciklira. Nov komplet opreme za vadbo vključuje drese in pripadajoče kratke hlače All Blacks ter ostale pomembne komponente, kot so majice, puloverji in običajne kratke hlače, tehnologija sloni na osnovi reciklirane plastike pridobljene s plaž in obvodnih skupnosti.

To reciklirano visokozmogljivo blago je le del adidasove zaveze, da bo znamka še naprej predstavljala inovacije na področju trajnosti, dokler ne doseže cilja, da bo do leta 2024 popolnoma ustavljena uporaba deviškega poliestra.  Dres, glavni del kolekcije odlikuje atraktiven dizajn, ki ga navdihujejo oceani Nove Zelandije. V skladu s pomembnostjo motiva praproti za moštvo, je dres bolj trajnostno oblikovan in svoj navdih črpa iz gibanja novozelandske morske flore. Novi dres za trening bodo All Blacks nosili pozneje letos, oboževalcem pa so na voljo od 1. junija. Matthew Fielding, direktor kategorij pri znamki adidas, je dejal: “Potem ko smo v letu 2019 lansirali dve trajnostni rugby kolekciji Adidas za moštvi All Blacks in Super Rugby, smo želeli zagotoviti, da bomo to zgodbo nadaljevali tudi v sezoni 2020 in naša nova tehnologija “PRIMEBLUE: Made With Parley Ocean Plastic” je bila odlična priložnost za to.

Uvedba te tkanine med našime kategorije pomaga pri boju proti onesnaževanju voda s plastiko, ozaveščanju in spodbujanju ekoloških inovativnih rešitev za eno od najpomembnejših okoljskih vprašanj danes. Moštvo All Blacks ima v športu globalno platformo za širjenje našega sporočila o spremembi in upamo, da bomo navdihnili ljubitelje ragbija, da se pridružijo gibanju. ” Zadnji notranji igralec moštva Beauden Barrett je ob tem dodal: “Celotna ekipa je res ponosna, da nosi novo vadbeno paleto “PRIMEBLUE: Made With Parley Ocean Plastic” in vsi smo navdušeni, da smo se znašli za tem namenom. Dobro je vedeti, da igramo majhno vlogo pri poudarjanju opustošenja, ki ga plastika povzroča oceanom.”