MOONOVA TEHNOLOGIJA TUDI NA GORENJSKEM

Če z e-vozilom potujete na severozahodni konec Slovenije, se lahko s storitvijo MOON charge priključite na ultrahitre polnilnice Ionity na avtocesti pri Radovljici.

  

Mreža ultrahitrih polnilnic Ionity po Sloveniji se namreč s pomočjo znamke MOON neprestano širi. Dosedanjim lokacijam pri Ilirski Bistrici, Mariboru, Kopru in Smedniku sta se konec lanskega leta pridružili še obe počivališči (tako v smeri proti Ljubljani kot proti Jesenicam) na gorenjski avtocesti pri Radovljici.

Projekt se je začel leta 2020, ko se je družba Ionity dogovorila za postavitev polnilnic na počivališčih OMV. Zanje so nato pri znamki MOON pripravili celoten projekt in dokumentacijo ter začeli pridobivati zahtevana dovoljenja oziroma sprožili potrebne upravne postopke.

Sama gradnja se je, potem ko je Ionity za izvajalca gradbenih in drugih del izbral prav podjetje Porsche Slovenija oziroma znamko MOON, s pomočjo podizvajalcev omenjenega podjetja začela junija lani in končala septembra istega leta. Na vsaki strani avtoceste so odgovorni postavili po dve polnilnici (vsaka ima en 350-kilovatni priključek) in pripravili vse potrebno – od gradbenih del do vseh inštalacij – za hitro postavitev dodatnih, ko se bo za to pokazala potreba. Od konca leta 2021 so te polnilnice na voljo tudi uporabnikom storitve MOON charge, ki tako svoje kartice in aplikacije lahko uporabljajo na več kot tristo polnilnicah v Sloveniji in preko 1700 polnilnicah Ionity po Evropi. Podjetje Porsche Slovenija upravlja svojo mrežo hitrih (DC) in klasičnih (AC) polnilnic MOON charge, v kateri je že več kot sto polnilnih mest po vsej Sloveniji.

V Porsche Slovenija so s postavitvijo polnilnic Ionity pri Radovljici dokazali, da so strokovnjaki znamke za trajnostno e-mobilnost MOON kos tudi najzahtevnejšim projektom. V podjetju pričakujejo, da se bo tudi z njihovo pomočjo mreža polnilnih postaj Ionity v Sloveniji še širila, predvsem na področju ljubljanskega avtocestnega obroča.