MONSTRUMENTAL IN JACUZZY KRALL ZDRUŽILI SILE
  

Po letih uspešnega sodelovanja ob različnih priložnostih so žanrsko raznoliki in vsega ekspresivnega vajeni Monstrumental in starosta izrazne lirike Jacuzzy Krall ponovni združili sile. Ob večernih druženjih in neobeznem “jammanju” je spontano nastala s čustvi nabita skladba Pozabu sm nate. Od začetnega zapeljevanja in romantike, do strtega srca in prebolevanja nas vodi videospot, ki ga je ob sodelovanju z ekipo 8House Production in Dejanom Ulago režirala Lea Cok. Glavni vlogi sta odigrala igralka Vesna Kuzmič in Jacuzzy Krall, člani skupine Monstrumental pa držijo čvrsto zvočno kuliso zgodbi.

Jacuzzy Krall svoje glasbeno poslanstvo uresničuje že več kot dve desetletji. Davnega leta 1998 je s skupino Sausages posnel njihov prvenec in se kasneje, kot ustanovni član Los Ventilos, izkazal v vlogi avtorja besedil ter glavnega vokalista. Leta 2006 je diplomiral kot audio inženir in pričel uresničevati željo po lastnem studiu, ki sedaj nosi ime Railroad Studios. Od leta 2009 je Jacuzzy Krall kot producent, tehnik in tudi raper sodeloval pri snemanju albumov s paleto znanih domačih in tujih glasbenikov in glasbenih skupin. V svoji karieri je bil kar petkrat nagrajen s popevko tedna na radiu VAL 202.

Monstrumental se žanrsko težko opredelijo, lahko pa bi rekli, da je njihov repertoar prežet s surfersko-psihedeličnimi valovi, meglicami z veliko reverba, delay-a in drugimi prijetno-čudnimi zvoki. Pogosto jih zanese v mračnejše atmosfere s precejšnjo mero distorzije in težkih rifov, kjer, za razliko od pretežno instrumentalnih začetkov, zadnje čase dodajo tudi grungersko-punkerski vokal. Njihov skupni imenovalec je vsekakor melanholija z občasnimi agresivnimi izbruhi, ki je postala tudi njihov pečat.