MOJSTER, KI ŽIVI V »THE MATRIXU« IN USTVARJA EKIPO ORACLE RED BULL RACING

Potem, ko je Max Verstappen v minuli sezoni na Japonskem že drugič osvojil naslov svetovnega prvenstva FIA Formule 1, s čimer je ekipa Oracle Red Bull Racing hkrati že petič osvojila konstruktorsko prvenstvo, je bilo veliko govora o tehničnemu geniju Adrianu Neweyu, ki je ustvaril več iteracij zmagovalnega avtomobila. Po uspešnih sodelovanjih z znamkama Williams in McLaren, za katere je prav tako ustvaril zmagovalna vozila F1, se je leta 2006 pod vodstvom vodje ekipe Christiana Hornerja pridružil ekipi Red Bull Racing in njegovo delo je služilo kot temelj za štiri zaporedna prvenstva ekipe v letih 2010, 2011, 2012 in 2013 in tista, ki jih je pridirkal Nemec Sebastian Vettel. Med letoma 2014 in 2020 sta Horner in Newey tako skupaj ustvarila številne zmage, leta 2021 pa je kot pika na i nizozemski dirkač Verstappen osvojil svoje prvo prvenstvo med vozniki zahvaljujoč Neweyjevi zasnovi RB16B. No, pika na i je morda tudi lanski uspeh, ko je ekipa osvojila dva naslova predvsem zahvaljujoč dirkalniku RB18... Naj vam snovalca uspehov povsta kar sama.

  

Christian, Adrianov prehod k Red Bullu ste opisali kot »lakmusov« trenutek. Kaj mislite s tem?

Christian Horner: Mislim, da je bilo splošno mnenje takšno, da je Red Bull v karavani zato, da se dobro zabava, služi kot nenakšna energijska bomba, zaradi vzdušja. Menim, da je manjkalo jasno tehnično vodstvo. Vedno sem bil oboževalec Adriana in njegovi avtomobili segajo daleč nazaj v čase Leyton House v poznih osemdesetih, in Adrian je bil od vedno najboljši, kar jih je kdaj bilo v Formuli 1. Torej je bilo vprašanje le, kako bi lahko Adriana prepričali, da se pridruži ekipi Red Bull?

Adrian, ali je bilo kaj skepticizma glede pridružitve ekipi, ki jo vodi, upamo si reči, neizkušen vodja ekipe?

Adrian Newey: Da, bilo je malo nervoze z moje strani. Imel sem sicer srečo, da sem delal za dve odlični ekipi, da sem zmagal na več dirkah, prvenstvih in tako naprej, vendar sem preprosto čutil, da se je pri McLarnu začelo zatikati. Tako kot pri Leyton House se je ponudba zdela kot nedokončan posel, da obstaja ekipa, s katero lahko sodelujem že od samega začetka. Zmagati v skupnem seštevku so se zdele zelo oddaljene sanje. Le poskušati zmagovati na dirkah je bilo nekaj, kar resnično me je zanimalo.

Kakšni so bili vaši prvi vtisi o Sebastianu Vettlu?

Christian Horner: Sebastian je bil produkt lastne mladinske ekipe, zato smo lahko videli, kako se je razvijal v Formuli 3 ali celo v Formuli BMW pred tem. Za tem je kot testni voznik odšel k BMW in Toro Rosso se je ravno takrat odločil ponuditi priložnost nekaterim od teh mladincev Red Bulla, da napredujejo. Takoj ko je Sebastian dobil to priložnost, je bilo jasno, da je izjemen talent. Sebastian je neverjetno trdo delal in bil izredno predan. Ni pustil nerešenega problema, pogosto je bil zadnji v inženirski pisarni ob koncu petka ali sobote.

Adrian Newey: Legenda. Za nekoga, ki ni Anglež po rodu, je bilo njegovo razumevanje angleškega humorja, poleg njegove sposobnosti, da ga uporablja in posnema, neverjetno. Bil je zelo metodičen v svojem pristopu in močno se je gnal naprej. Če je naredil napako, je želel razumeti, zakaj se je zgodila, zakaj jo je naredil in kaj bi lahko popravil. Zelo redko je naredil isto napako dvakrat. Veliko časa je preživel na simulatorju vožnje in preizkušal naše teorije ter razmišljal, kaj moramo popraviti, tako da nam je ta predanost z inženirske strani pomagala izboljšati avto.

Kako pomemben je bil Adrian pri uspehu?

Christian Horner: Zelo. Adrian je edini človek, ki lahko vidi zrak. Živi v The Matrixu in že vsa ta leta je dirigent tehničnega orkestra, vendar je še vedno zelo praktičen in pogosto sedi za svojo risalno mizo. Jaz sem se moral prepirati z Ronom Dennisom, da sem ga spravil iz McLarna. Seveda smo v vseh teh letih imeli vzpone in padce, vendar je bilo vedno zabavno. Vedno smo imeli veliko podporo ekipe, Dietricha [Mateschitza] in Helmuta [Marko] in to nam je omogočilo, da smo se lahko osredotočili na to, da smo najboljša dirkaška ekipa, kot smo lahko.

Kaj sta se oba naučila v tem obdobju Mercedesove prevlade?

Adrian Newey: Imeti spodoben motor. Šli smo v hibridno dobo in Renault je storil napako, tako da je bilo vse skupaj precej žalostno. Spoznali smo namreč, da bomo v bližnji prihodnosti, če opravimo spektakularno delo, morda dosegli kakšno presenetljivo zmago, vendar nikoli ne bomo osvojili prvenstva. To je bila popolna ponastavitev. Mislim, da je ena od prednosti ekipe ta, da smo sklenili glave in prebrodili to obdobje, tako da smo se lahko, ko smo enkrat imeli dobro pogonsko enoto s partnerstvom z znamko Honda, odzvali.

Christian Horner: Najpomembneje je bilo, da smo ekipo obdržali skupaj in se osredotočili na stvari, ki smo jih lahko nadzorovali. V tistem obdobju smo bili zelo zvesti. Honda je delila isto strast, sprejeli smo to tveganje in potem smo lahko resnično začeli graditi temelje za osvojitev prvnstva.”

Kako se je RB18 minulo sezono razvil v tako dominanten dirkalnik?

Adrian Newey: Statistično gledano je RB18 naš najboljši model. Mislim, da smo lahko zelo ponosni na to vozilo, saj smo leta 2021 bili tesen boj za naslov prvaka in verjetno smo vanj vložili preveč sredstev, pa še nova pravila in regulacije… Težko je vzpostaviti ravnotežje. Osredotočili smo se na to, da bi poskušali pravilno postaviti temelje, vključno s sprednjim in zadnjim vzmetenjem, plastmi in hladilniki. Dirkalnik se je na testiranjih pred sezono sicer malo boril z odskokom (pliskavostjo). Malo smo zadevo raziskali in približno izvedeli, kaj moramo storiti, da bi to izboljšali, tako da, ko smo v Bahrajnu uporabili dirkalni paket, nas je to katapultiralo iz zaostanka za Ferrarijem na širšo raven. Po tem je šlo za razvoj tega in v drugi polovici smo zagotovo imeli popolnoma konkurenčen siste.

Kam med vašimi dosežki v karieri sodi osvojitev naslovov v tej sezoni?

Christian Horner: Bilo je zelo težko leto. Ko pogledate statistiko, se zdi, da smo popolnoma prevladovali, toda vsekakor je imel Ferrari v prvi polovici sezone svoje priložnosti in verjetno hitrejši dirkalnik. Toda Max je bil vseskozi izjemen, zlasti v tisti prvi polovici.

Kaj mislite, kako bo zmanjšanje aerodinamičnega testiranja vplivalo na novo sezono in RB19 pred predsezonskimi testiranji na mednarodnem dirkališču Bahrain?

Adrian Newey: Testiranja ni, zato je zelo težko podati odgovor, ki nas bo stal toliko desetink sekunde na krog. Zmanjšanje internega testiranja pomeni, da lahko zato ocenimo manj, manj različnih komponent, manj različnih idej. Če smo res pametni in modelu vedno dodamo prave stvari, potem ni velike razlike. Ampak to ne deluje tako, vedno so nekateri deli, za katere upate, da bodo delovali pa ne in obratno. Torej, težko je. To je zagotovo omejitev, ki bo vplivala na nas. Mislim, da obstaja celo predpis oziroma majhna sprememba predpisa čez zimo, to je dvig roba dnna za 50 milimetrov, kar se seveda sliši malo, a v resnici je to precejšnja aerodinamična sprememba. Torej, kot pri vseh ekipah, smo poleg normalnega razvoja, ki poteka iz leta v leto, delali na zmanjšanju primanjkljaja. Sam sem sicer mnenja, da smo imeli dobro leto, zlasti v drugi polovici sezone. Res imamo najboljši avto. Toda Ferrari ne bo počival in nekako bodo ugotovili, kje so šibka področja, kje so imeli nekaj težav z zanesljivostjo in kje s o naredili nekaj napak. Tako se bodo hitro vrnili. In potem je tu, seveda, Mercedes.  To bo težko leto, zagotovo.