MODEREN POVRATEK Z ZGODOVINO

Ta nova ura z imenom, povezanim z gorečnostjo in ultramodernim dizajnom, je očarljiva zaradi izjemne mešanice drznih barv na številčnici – to je tudi eden od razlogov, da je v uredništvu revije DAVID požela številne pohvale.

  

Ura Heuer Monza je bila ustvarjena leta 1976, eno leto po tem, ko je Niki Lauda (1949-2019) osvojil svetovno prvenstvo. Model, poimenovan po mestu v Lombardiji, ki gosti dirko Formule 1 Grand Prix, zapeljuje s temno silhueto in duhom, ki zbere vso vnemo, ki jo občutite na dirkališču. TAG Heuer je preoblikoval to ikonsko uro z mešanjem tehničnih materialov, drznih barv in mehanske natančnosti, da bi ustvaril nov kronometer Monza Flyback Chronometer, ki je bil razkrit januarja med tednom ur LVMH v Singapurju.

Karbonsko ohišje s premerom 42 mm je vodoodporno do globine 100 metrov in je opremljeno s počrnjenim zadnjim delom iz titana. Njegova površina je subtilno rebrasta s prozornimi filamenti, zaradi česar je časomer lahek in vzdržljiv in hkrati osupljivega videza. Za konec pa še bistvo – časomer poganja pri 4Hz delujoči samonavijajoči se kaliber Heuer 02 s funkcijo flyback in kronometrom, ki ga je potrdil COSC. Zagotavlja 80 ur rezerve moči, ko je popolnoma navit.

Temna odprta številčnica je za piko na i obdana z lestvico tahimetra in pulzometra, modri lak pa je uporabljen za kazalce ur, osrednji sekundni kazalec kronografa in diske števcev (male sekunde ob 6. uri in seštevalec minut ob 3. uri). Monza Flyback Chronometer lahko nosite z modro prešitim črnim paščkom iz blaga in karbonsko zložljivo zaponko.