MINI POVEZUJE, ZDRUŽUJE, NAVDUŠUJE…

Povezljivosti, ki bi jo lahko iskali med detajlno izdelanim vozilom in skrbno pripravljenim obrokom, je neskončna in obema področjema je skupna predanost k uživanju tako v ustreznih okusih kot v varni vožnji in prav takšne sinergije smo odkrivali tudi tokrat z novimi malčki iz serije vozil Mini. Le kako se ob tem ne bi spominjal na vse prevožene kilometre, ko smo imeli v našem uredništvu uradno vozilo revije David za moške s stilom ob lansiranju edicije Mini Clubman ali pa prevoženih kilometrov vzdolž švedske obale ob svetovnem lansiranju novega Mini Countrymana, da ne omenjam tistih bolj bližnjih ob lansiranju električnih edicij z vožnjo vzdolž Avstrije na regijskem dogodku.

  

A pred dnevi ni šlo le za uspešno preizkušanje novih izvedenk vozila, temveč tudi za večletno uspešno sodelovanje med dvema ikonama na svojem področju. Konec koncev si je tudi Odprta Kuhna postavila zavidljivo mesto v svetu visoke kulinarike na domačih tleh. In ja, kot pravi ustanovitelj Lior, je za njih izjemnega pomena vrhunsko vreme, ob čemer je tudi vožnja z vozilom prijetnejša, dasiravno se ta britanski malček odlično znajde v vsakih vremenskih razmerah. Tokratno presenečenje Mini Kuhne vsaj zame je bilo le za nas odprtje Pekarne Ana v samem strogem mestnem jedru, nasproti veličastne Name, kjer nam je spretnež Anže prikazal, kako se pregnete in laminira testo, čigar slastni pekovski izdelki nato dišijo po mestu in privabljajo gurmanske navdušence, da so nekaj dni stali v dolgih vrstah, da bi le okusili pekovske mojstrovine, ki jih pripravljajo v ekipi pod budnim očesom naše največje kuharske velemojstrice, nagrajene z dvema Michelinovima zvezdicama, Ane Roš.

Kdo neki bi si mislil, da Slovenija ne premore ne ustrezne moke ne ustreznega masla za znamenite čokoladne francoske poslastice, ki smo jih tudi lahko okusili ob našem pokušanju, vendar te sestavine dobavljalo iz Francije in Italije? Vas zanima, ali so mimoidoči gostje takoj zavili pred pekarno in se želeli zvrstiti kar med nas ali celo pred nas. Da tudi to se je zgodilo. A nas je po prijetnem prvem sogovorniku čakala pot na Gorenjsko, v prestolnico pod Julijske Alpe natančneje v Kranjsko Goro, kjer smo z ljubiteljskim fotografom Klemenom Mramorjem še na hitro pripravili kakšno od fotografij poti, medtem ko smo izbrano umestili vozila ob vhodu v butični hotel in restavracijo Milka. Močna sončna pripeka je bleščeče loščila vrhove Triglava in drugih gora, ki so odsevale v bližnjem jezeru Jasna, medtem ko smo se z ekipo posedli ob okno restavracije in prisluhnili prijetnim pozdravom kuharskega chefa Davida Žefrana. Bogate mednarodne izkušnje in domače so nekoč penzion predelale na zavidljivo raven, pri kateri je bila že v pol leta obratovanja Michelinova zvezdica le še pika na i prijaznemu osebju in izbranim domačim lokalnim dobrotam. Če bi mi pred tem kdo rekel, da se bom dobro pozabaval s koščki merjasca, mu tega ne bi verjel, a prezentacija vsake od jedi me je povsem prepričala, zakaj je mladi chef postal tako hitro zanimiv v svetu domače in širše regijske gastronomije. Ob tem, ko je bil vsak grižljaj izbranega menija doživetje zase, nisem mogel, da ne bi opazil tudi prezentacije čudovito izdelanih podkrožnikov in krožnikov, ki so počasi nakazovali, kam se bomo odpravili po sladici in čudovitem sončnem zahajanju. Pot z našo Mini Clubmanom JCW Untold izvedenko je prehitro minevala in skupaj s sovoznikoma smo v malce gnečastem prometu proti Ljubljani ugotavljali, da v tem vozilu nikakor ni dolgčas, niti ob vseh funkcijah in dinamiki, ki jo ponuja vozilo.

Konec koncev Mini povezuje, združuje, navdušuje. Je optimističen, odprt, in ko pomislimo, kako bi ga najlažje opisali, si rečemo le ‘BIG LOVE’, če povzamem nekaj izhodiščnih misli komunikacije znamke. ‘MINI Resolute Edition’. Ikone sloga. Geni motošporta. ‘MINI Untold Edition’. Nepričakovano gosposki. ‘MINI Untamed Edition’. Neukročena pustolovščina čaka tudi na vas pri izbranem trgovcu Avto Aktiv Mini v Ljubljanskem BTC Cityju.

Kot sem omenil, smo z unikatno izdelanimi krožniki že lahko zaslutili, da bo zadnja postaja tokratnega Mini Kuhna druženja, delavnica priljubljene umetnice izdelkov iz gline, lončarke Daše Kogoj, ki je za nas v ekipi Biskvita v Šiški, pripravila pravo lončarsko dogodivščino izdelovanja drobnih posodic ali skodelic in nas seznanila tako z njenimi začetki ukvarjanja z glino kot tudi s sodelovanji z domačimi in tujimi kuharskimi šefi. Nekateri so pri svojem sodelovanju izjemno začrtano usmerjeni, kaj si želijo od Daše, nekateri ji tudi prepustijo malo več svobode, kar je, sem prepričan, za ustvarjalko, kot je Daša, še toliko večji izziv. Ob koncu sem si kupil čudoviti skodelici, ki me bosta še dolgo spominjali na prijetno druženje s sodelavci, ustvarjalci in ekipo #MiniKuhne. Sam z mislimi že potujem, tako do novih prihajajočih vozil Mini kot tudi novega druženja #MiniKuhne, ki se ga že neznansko veselim.