MINI CABRIO JE VEČ KOT LE AVANTURISTIČNO VOZILO

Potem, ko je znamka prejela pozitiven odziv na enkratni primerek, ki ga je predstavila poleti 2022, MINI zdaj napreduje trend z omejeno serijo povsem električnega MINI Cooper SE Cabrio, kar je še en pomemben korak v smeri električne mobilnosti. Prihod družine popolnoma električnih modelov naslednje generacije pospešuje prvi vrhunski kabriolet brez emisij na lokalni ravni v sektorju majhnih avtomobilov. Od aprila 2023 bo v Evropi na voljo največ 999 kabrioletov MINI Cooper SE.

  

Enigmatic Black in White Silver sta ob tem dve možni barvi za MINI Cooper SE Cabrio, med tem ko se odtenek Resolute Bronze uporablja za vratne kljuke, stranske okrase ter obrobe sprednjih in zadnjih luči. Elegantna črna Piano Black je uporabljena tako za embleme MINI kot za napis modela, na prednjem odbijaču in zadaj pa je prisoten znameniti emblem E iz MINI Cooper SE, ki vizualno poudarja zabavo lokalne vožnje brez emisij.

Obrobe pragov vrat in stranskih ščitnikov vključujejo tudi elemente opreme, specifične za izdajo, z napisom 1 od 999, ki poudarja ekskluzivnost odprtega MINI-ja v omejeni izdaji.

“Pred tremi leti smo ponudili na trg popolnoma električni MINI Cooper SE in danes je vsak peti MINI, prodan v Evropi, popolnoma električen. Ta uspeh nas je spodbudil k izvedbi majhne serije MINI Cooper SE Cabrio v samo nekaj mesecih. Veseli me, da lahko 999 kupcem MINI ponudimo izjemen in ekskluziven občutek “gokarta na prostem”,« pravi Stefanie Wurst, vodja znamke MINI.

Model se sicer pohvali z dolžino 3.850 mm, medosno razdaljo 2.495 mm, širino 1.727 mm in višino 1.427 mm, vključno s prtljažnim prostorom s 160 l prostornine, nespremenjeno v primerjavi s klasičnim MINI Cabrio. Električni motor s 135 kW/184 KM prihaja iz kompetenčnih centrov BMW Group za električno mobilnost v Dingolfingu in Landshutu. Njegova majhnost omogoča posebno harmonično porazdelitev osne obremenitve in daje prednost okretnemu in enostavno nadzorovanemu upravljanju. Električni pogon gladko požene MINI Cooper SE Cabrio z mesta do 100 km/h v 8,2 sekunde.

Z dosegom 201 kilometra, določenim v testnem ciklu WLTP, so izleti na prostem mogoči tudi izven mestnih meja. Popolnoma električno gnana in zato še posebej tiha tekstilna mehka streha v slogu MINI Yours z značilnim vzorcem Union Jack se lahko za konec pri vožnji do 30 km/h odpre, zapre ali nastavi kot pomična streha.

Z aluminijastimi platišči, značilnimi za izdajo, MINI pa prevzema vodilno vlogo segmenta. 17-palčna lita platišča Electric Power Spoke so v celoti izdelana iz sekundarnega aluminija, saj lahko v primerjavi z običajnimi proizvodnimi procesi uporaba zelene elektrike med proizvodnjo in sekundarne surovine dramatično znižajo emisije CO2.