MILAN KUNDERA: JACQUES IN NJEGOV GOSPODAR

Igra znamenitega pisatelja in dramatika Milana Kundere Jacques in njegov gospodar v novem prevodu Primoža Viteza in v režiji Doriana Šilca Petka se zaradi sprememb januarskega programa vrača na Veliki oder Drame 13., 14. in 15. januarja ob 19.30.

  

Vstopnice so v prodaji na drama.kupikarto.si in pri blagajni Drame. Naslednji sklop ponovitev bo na sporedu predvidoma od 2. do 8. marca.

Dramsko besedilo in uprizoritev Jacques in njegov gospodar nas soočita z liki, ki so sicer že preživeli svoj družbeni čas, a mu še vedno vladajo. Vabita k preizpraševanju resnice, samoumevnosti dinamike moči ter najrazličnejših zgodb in predstav o vednosti, ki nas narativno oblikujejo na mitološki, družbeno-politični in osebni ravni. Ob tem pa opozarjata, kako daleč lahko človeka pripelje (s čustvi in subjektivnimi stališči podčrtana) zaverovanost v svoj prav, preden je sposoben doumeti, da njegova dejanja škodujejo drugim.

13., 14. in 15. januar ob 19.30 – Veliki oder SNG Drama Ljubljana

V uprizoritvi igrajo Branko Šturbej, Timon Šturbej, Pia Zemljič, Rok Vihar, Boris Mihalj, Zvone Hribar, Sabina Kogovšek, Veronika Drolc, Eva Jesenovec, Saša Pavlin Stošić in v alteraciji Gorazd Logar in Primož Vrhovec. Dramaturginja uprizoritve je bila Staša Prah, scenografka Sara Slivnik, kostumografka Tina Bonča, skladatelj Laren Polič Zdravič, koreograf Matjaž Farič, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak in lektor Arko.