MESTNA SREDIŠČA KMALU POPOLNOMA BREZ EMISIJ?

Mestna središča brez emisij: BMW eDrive Zone zdaj na voljo v 138 evropskih mestih.

  

BMW Group uvaja svoje inovativne cone eDrive v še 20 evropskih mestih, vključno s Kopenhagnom, Verono in Toulousom. To pomeni, da skupno 138 mest v Evropi zdaj uporablja to novo tehnologijo. Storitev naj bi bila v prihodnjem letu uvedena v vsaj še 30 mestih po vsem svetu.

V coni eDrive se priključna hibridna vozila BMW samodejno preklopijo na povsem električni način vožnje, ko vstopijo v mestna območja. Nato priključni hibridni modeli vozijo lokalno brez emisij – tako kot povsem električna vozila – in z nizkimi stroški goriva, saj so električni motorji veliko učinkovitejši od motorjev z notranjim zgorevanjem za vožnjo v mestnem prometu. Vozilo prepozna določena območja s pomočjo geofencing tehnologije in GPS. Samodejna funkcija eDrive je standardno na voljo v številnih obstoječih in vseh prihodnjih BMW priključnih hibridih, vozniki pa so nagrajeni z bonus točkami za vsak prevožen kilometer na povsem električni pogon – in z dvojnimi točkami v coni eDrive, ki jih lahko unovčijo v zameno za polnilno dobroimetje. Po drugi strani vozniki zbirajo bonus točke tudi med polnjenjem svojega vozila.

Zadnjih 20 mest, ki jih je skupina dodala na seznam: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Kopenhagen, Cork, Coventry, Firence, Celovec, Lille, Matosinhos, Neapelj, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse in Verona .