MESTNA MOBILNOST NA DRUGO POTENCO

Daimler Smart je predstavil svoj povsem novi model # 1 SUV, kompaktno povsem električno vozilo, ki gradi svojo prihodnost na niši urbane praktičnosti svojih predhodnikov, kar zagotavlja bolj zaokroženo izkušnjo z večjim profilom, dodane zmogljivosti in nove tehnološke nadgradnje.

Po odhodu iz razreda ultra-kompaktnih avtomobilov, po katerem je podjetje običajno znano, Smart # 1 prihaja z veliko več notranjeega prostora, ki ga spremlja prenovljen futuristični oblikovalski jezik. Zunanjost prikazuje gladko tekoče linije brez okvirja vrat z zložljivo kljuko in panoramsko strešno okno. Če stopimo v notranjost lahko opazimo, da je kabina opremljena z Infotainment 12,8-palčnim zaslonom, Beats zvočnim sistemom, 10-palčnim heads-up zaslonom, 3D vmesnikom za nadzor s pomočjo glasovnih ukazov in opcijskim digitalnim ključom za deljenje dostopa s prijatelji in družino.

Smart # 1 moč dobiva z 268 HP elektromotorjem z zmogljivostjo hitrega polnjenja, ki 66kWh baterijo od 10 do 80 odstotkov napolni v 30 minutah s polnilcem 150 kW DC. Električni SUV nadalje omogoča spoštljivih 273 kilometrov naječjega dosega, ki temelji na WLTP ciklu in najvišjo hitrostjo skoraj 200 km/h.

Pričakuje se, da bo novi model letos prvič debitiral na Kitajskem z načrti za vstop na evropski trg.