MESTA RAZSVETLJENJA IN ODKRITIJ …

… knjižnice po vsem svetu ustvarjajo nove ideje in spodbujajo domišljijo, medtem ko obiskovalci potujejo skozi vrste knjig in izkusijo navdihujočo moč besed, napisanih na papirju.  Knjižnice, ki na svoje police ujamejo leta pripovedovanja zgodb, so lahko tudi okno v dušo države, kulture, mesta. Montblanc črpa navdih iz teh izjemnih literarnih destinacij v svoji kampanji Library Spirit in nas kot blagovna znamka, zakoreninjena v kulturi pisanja, vabi v svoje lastno vesolje besed. V drugem poglavju kampanje, The Library Spirit – Episode: London, Montblanc raziskuje mesto in njegovo klasično britansko brezčasnost, ki jo poudarja subverzivna energija, ki ga oživlja.

  

Kampanja, ki jo je posnel svetovno znani fotograf Mariano Vivanco, je postavljena v Londonsko knjižnico, ki je priznana kot ena vodilnih svetovnih literarnih institucij. Knjižnica, ustanovljena leta 1841 na trgu sv. Jakoba, hrani približno milijon naslovov in je znana po ustanovnih članih, kot sta Charles Dickens in Charles Darwin, ter pomembnih članih iz sveta literarne in vizualne umetnosti, vključno z Virginio Woolf in Stanley Kubrick. V kampanji sodelujejo igralec James Norton, model, pevka in avtorica Karen Elson ter model Arthur Gosse. Vizualna zgodba nasprotuje klasični eleganci sodobnega pojma lepote z atributi, ki izhajajo iz sprejemanja alternativne strani Londona, malo verjetne zveze elegance in nekonvencionalnosti. The Library Spirit – Episode: London predstavlja izbor izdelkov Montblanc, ki odražajo mešanico klasičnega in alternativnega sloga, ki ga mesto posnema.

»Prostori londonske knjižnice niso le mesto za tradicionalno preučevanje klasike, temveč tudi kraj, na katerega vpliva živahno, večkulturno mesto okoli njega, ki postaja prostor za pogled pod površje in iskanje novega vala navdiha v nečem, kar je nepričakovano, nečem, ki gre proti toku. V tej drugi epizodi The Library Spirit nas londonski duh spodbuja, da sprejmemo brezčasne klasike, vendar jih naredimo za svoje, jih preoblikujemo tako, da ustrezajo našemu lastnemu slogu, in spodkopavajo pričakovano,« pravi Marco Tomasetta, umetniški direktor Montblanca.

Londonske knjižnice, ki spominjajo na svojo dolgo zgodovino in vlogo pri negovanju velikih klasikov v literaturi, umetnosti in arhitekturi, so polne zgodb, ki jih je treba odkriti. Kolekcijo sestavlja nalivno pero Meisterstück Around The World in 80 Days Doué Classique Fountain Pen, ki slavi klasično literarno pustolovščino, torba Soft Mini Bag, ki jo je navdihnila umetnost pisanja, z zunanjim držalom za pisalo, ura Montblanc 1858 Iced Sea z brezčasnimi oblikovalskimi kodami in elegantno sivo številčnico, pri čemer je vsak kos primeren za tiste, ki cenijo klasiko in iščejo brezčasen dizajn. Kljub hvaležnosti za dediščino londonski duh presega pričakovano in celotnemu videzu vliva kanček modernosti. Nahrbtnik Soft Backpack in torba 24/7 Bag, ustvarjena za današnje raziskovalce na poti, dodajata sodoben pridih analogni izkušnji, kar uporabniku omogoča, da radovednega duha knjižnice prinese s seboj na svoje potovanje po Londonu in naprej.

VEČ INFORMACIJ: Montblanc Slowatch, Mestni trg 8, 1000 Ljubljana