MAJHEN, LEP IN ČIST SVET SAMSUNG

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke. Ker večina elektronskih naprav prihaja v kartonski embalaži, ki ravno tako negativno vpliva na okolje, če ni pravilno reciklirana, je potrebno spremeniti tudi način pakiranja.
  

S tem v mislih je Samsung že lansko leto predstavil okolju prijazno embalažo za izbrane modele televizorjev. Tako lahko uporabniki embalažo izbranih Samsung televizorjev enostavno pretvorijo v hišico za hišne ljubljenčke, polico za knjige ali stojalo za pisarniški material.

View this post on Instagram

A post shared by Samsung (@samsung)

Samsung je sedaj uporabnike še dodatno spodbudil h kreativnim in trajnostnim rešitvam, tako da je v sodelovanju z nizozemskim umetnikom, bolj znanim kot Papersmith, razvil kampanjo Mali svet. V sodelovanju so ustvarili posebno kartonsko embalažo, ki s pomočjo matrice omogoča, da jo uporabniki enostavno upciklirajo – jo preoblikujejo v dekorativne modele stavb, živali in rastlin. Uporabniki po vsem svetu lahko pri kampanji sodelujejo tudi tako, da si iz spleta prenesejo eno od dvanajstih brezplačnih matric iz kampanje Mali svet, ustvarijo svoje modele in jih delijo na družbenih omrežjih s ključnikom #ReimagineABetterPlanet. Zavezanost družbe Samsung k ozaveščanju o trajnosti presega okolju prijazno embalažo. Med drugim Samsung za televizorje nudi tudi najnaprednejše daljinske upravljalnike na sončno energijo. Daljinski upravljalniki, ki so zasnovani z 28 % reciklirane gume, med proizvodnjo znatno zmanjšajo tudi emisije ogljikovega dioksida in drugih škodljivih plinov. Daljinski upravljalniki so šele začetek – Samsung želi v bližnji prihodnosti razširiti svoj portfelj izjemnih okolju prijaznih naprav, izdelanih iz recikliranih materialov.

Samsung je v tem mesecu na družbenih omrežjih in spletni strani še dodatno izpostavil obstoječo paleto programov, pobud in naprav, ki podpirajo okoljsko trajnost, vključno s programoma Galaxy Upcycling in Galaxy Upcycling at Home, ki spodbujata prenastavitev starejših pametnih telefonov. Namreč, starejše pametne telefone lahko prenastavimo tako, da postanejo IoT naprave, s tem pa zmanjšamo porabo pomnilniških čipov.

Za več informacij obiščite KLIK.