LOUIS VUITTON IN POJAVNE TRGOVINE

Vsi, ki vsaj malce spremlajte modni svet veste, da Louisu Vuittonu neverjetne pojavne prodajalne niso tuje, na seznam pa je bila dodana nova retrospektiva v Tokiu.

  

Francoska modna znamka je v zadnjih letih ponudila edinstvene razstavne izkušnje od New Yorka do Kalifornije, kjer prikazuje vse od sodobnih kovčkov do legendarnih škornjev, ki jih je izdelal pokojni Virgil Abloh. Zdaj je hiša k sodelovanju povabila dolgoletno partnerico znamke Yayoi Kusamo, s katero je francoski velikan pripravil osupljivo novo pojavno prodajalno, ki obstaja v svojem lastnem svetu.

Barvita nova prodajalna je locirana v Kusaminem rojstnem mestu Harajuku v Tokiu in vključuje nenavadne instalacije in privlačne okraske. Izkušnja se začne takoj, ko vstopite, saj je zunanjost stavbe okrašena z rumenimi okraski, pikčastim vzorcem ter velikim skupnim logotipom, ki ovekoveči najnovejše sodelovanje Louis Vuitton x Yayoi Kusama. Pogled v notranjost razkrije najnovejšo skupno ponudbo – in, če se dovolj poglobite, Kusamino umetniško genijalnost.

V pritličju boste našli velikansko skulpturo japonske umetnice, skupaj z njenimi “zaščitnimi” rdečimi lasmi in temnimi sončnimi očali. Pike na njeni bluzi se ujemajo s pikami na okoliških stenah, sobe pa so napolnjene tudi z zrcalnimi kroglami, ki spominjajo na Kusamino slavno delo Narcissus Garden, ki je bilo premierno prikazano leta 1966. Krogle se uporabljajo tudi drugje po prostoru, kjer ustvarijo privlačno interpretacijo ikoničnega emblema LV.

Lutke, elegantno razporejene po prostoru, so oblečene v najnovejšo konfekcijo in usnjene izdelke Louisa Vuittona in zadnjega sodelovanja z umetnico. Silhuete znamke so združene z ikonografskimi motivi umetnice in živimi potezami čopiča v teh slogih. Najnovejši izdelki Louis Vuitton x Yayoi Kusama sicer vključujejo dodatke in dišave poleg torbic in oblačil, gre pa sicer za drugo sodelovanje Kusame in Louisa Vuittona po njunem prvem, ki je pod kreativnim vodstvom Marca Jacobsa svetu ponudilo omejene izdaje torbic Speedy, Keepall in Neverfull.

Najnovejša kolekcija je bila najprej izdana na Japonskem in Kitajskem, zdaj pa je dostopna na vseh drugih globalnih lokacijah znamke. Rumene “polka pike” si lahko sami ogledate v pop-up trgovini Louis Vuitton x Yayoi Kusama Harajuku, ki se nahaja na 6-35-6 Jingumae, Shibuya-ku, Tokio 150-0001.