LONDONSKI CONNAUGHT BAR PIŠE ZGODOVINO

13. izbor za 50 najboljših barov na svetu, ki poteka pod sponzorstvom znamke Perrier, je bil opravljen na slovesnosti v Londonu v torek, 7. decembra 2021. Po obsežnem posvetovanju s predstavniki industrije, strokovno komisijo Academy Chair, barmani, lastniki barov in svojimi partnerji, je organizacija 50 Best pod drobnogled vzela povratne informacije, da je treba nagrade po virtualni razglasitvi leta 2020 letos podeliti osebno. Nagrade tako priznavajo trdo delo celotnega barskega sektorja v preteklem letu in želijo navdušiti in spodbuditi gostince v naslednji ključni fazi okrevanja. Lestvica za leto 2021 vključuje bare iz 17 držav, londonski Connaught Bar pa je že drugo leto zapored na prvem tako izbora za The World’s Best Bar kot tudi The Best Bar in Europe.

  

London ostaja na vrhu, Španija pa vodi v Evropi

London tudi letos zaseda prvi dve mesti, saj se lanski zmagovalec Connaught Bar zopet uvršča na prvo mesto in tako že drugo leto zapored prejema naziv The Best Bar v Evropi, med tem ko Tayēr + Elementary zaseda drugo mesto. Tretji londonski bar na seznamu je Kwānt na št. 31. Najuspešnejša država v Evropi je sicer Španija s štirimi bari na lestvici, pri čemer Paradiso v Barceloni zaseda 3. mesto, sledita pa mu Two Schmucks, ki se je povzpel za 15 mest na 11. mesto in madridski Salmon Guru na 24. mestu. Slednji je tudi dobitnik Michterjeve nagrade Art of Hospitality Award. Sips, še en bar v Barceloni, novinec na lestvici, zaseda 37. mesto. Grčija ima z bari The Clumsies in Baba au Rum na 4. oziroma 14. mestu na seznamu dve mesti, Italija pa z bari Camparino(27), 1930 (20) in Drink Kong (19) tri. Po dva bara imata na seznamu tudi Švedska in Rusija, pri čemer je na 40. mestu stockholmski Tjoget, na 35. mestu pa nov član elitnega seznama Lucy’s Flower Shop. El Copitas iz Sankt Peterburga se je povzpel za 19 mest na 8. mesto, moskovski Insider Bar pa je na 13. mestu skupaj z nagrado London Essence Best New Opening. Francoski Little Red Door v Parizu se je prav tako znašel na seznamu, tokrat na 29. mestu.

Vas zanima več o zmagovalnem baru? Pod mojstrskim vodstvom Agostina Perroneja, direktorja miksologije, Connaught Bar še vedno ostaja zvest svojim načelom predstavljanja umetniško navdihnjenih sodobnih pijač, kombniraniih z elegantno postrežbo v prefinjenem okolju. Bar, ki ga je zasnoval pokojni David Collins, je kubistični bar znan po edinstvenem vozičku Martini, na katerem natakarji gostom ponujajo edinstveno pijačno izkušnjo. Perrone je s časom razvil močno in predano vodstveno ekipo, vključno z glavnim miksologom Giorgiom Bargianijem in vodjo bara Maurom Miliom, ki utelešata gostoljubje in pijačno mojstrstvo, prav tako pa dajeta navdih nadarjenemu asortimanu mlajših barmanov, ki si želijo slediti njunim stopinjam.

Mark Sansom, urednik vsebine za The World’s 50 Best Bars, pravi: “Connaught Bar, pozdravljamo vas – biti imenovan za najboljši bar na svetu dve leti zapored je zgodovinski podvig, ki sta ga prej v 13 letih dosegla le dva bara. To je dokaz o nenehnem prizadevanju Aga Perroneja in njegove ekipe, kar je zajeto tudi v načinu, kako so razvili in posodobili koktajl Martini. Prav tako želimo vsem prizoriščem, ki so na seznamu 50 najboljših barov sveta za leto 2021, poslati iskrene čestitke. To je bilo še eno neverjetno težko leto za gostoljubni sektor, želja in povezanost industrije pa sta navdihujoča. Upamo, da bodo pozitivne zgodbe o uspehu barov pri nagradah pripomogle k razvoju novih, zdravih lokacij v prihodnjih tednih in mesecih.”

CELOTEN SEZNAM NAJBOLJŠIH BAROV NA SVETU

1. Connaught Bar, London 

2. Tayer + Elementary, London

3. Paradiso, Barcelona

4. The Clumsies, Athens

5. Florería Atlántico, Buenos Aires 

6. Licorería Limantour, Mexico City 

7. Coa, Hong Kong 

8. El Copitas, St. Petersburg

9. Jigger & Pony, Singapore

10.  Katana Kitten, New York 

11. Two Schmucks, Barcelona

12. Hanky Panky, Mexico City 

13. Insider Bar, Moscow 

14. Baba au Rhum, Athens

15. Manhattan, Singapore

16. Atlas, Singapore

17. Zuma, Dubai

18. The SG Club, Tokyo

19.  Drink Kong, Rome 

20. 1930, Milan

21. Presidente, Buenos Aires

22. Maybe Sammy, Sydney

23. Cantina OK!, Sydney 

24. Salmón Gurú, Madrid

25. Handshake Speakeasy, Mexico City 

26. No Sleep Club, Singapore

27. Camparino in Galleria, Milan 

28. Cafe La Trova, Miami

29. Little Red Door, Paris

30. Dante, New York 

31. Kwant, London 

32. Bar Benfiddich, Tokyo 

33. Tres Monos, Buenos Aires 

34. Attaboy, New York 

35. Lucy’s Flower Shop, Stockholm 

36. MO Bar, Singapore

37. Sips, Barcelona 

38. Baltra Bar, Mexico City

39. Sober Company, Shanghai

40. Tjoget, Stockholm

41. Epic, Shanghai

42. Charles H, Seoul 

43. Tippling Club, Singapore

44. Above Board, Melbourne

45. Galaxy Bar, Dubai

46. Re, Sydney

47. Sidecar, New Delhi

48. Union Trading Company, Shanghai

49. DarkSide, Hong Kong

50. Quinary, Hong Kong