LJUBLJANSKI TEDEN MODE JE TU!

Končno je tu! Že dvanajsta edicija ljubljanskega tedna mode se začenja in veseli smo, da bo tudi težkim časom navkljub prestolnica zopet dihala z modo. Še preden pa se modno dogajanje prične, je potrebno spoznati nekaj pravil, ki s seboj prinašajo kar nekaj sprememb, posodobitev in različnih lokacij.

»V teh časih je organizacija dogodkov hudo tvegano opravilo, a smo se situaciji navkljub odločili zadevo speljati. Oblikovalci in modna industrija potrebujejo celostne predstavitve in kontinuiteto, glavno mesto potrebuje odmevne in mednarodno priznane dogodke, ljudje pa potrebujejo občutek normalnosti v nenormalnih časih,« je mnenja Melinda Rebrek, izvršna producentka LJFW. A brez skrbi, za varnost bo skrbno poskrbljeno. »Dodobra smo preučili ukrepe in načrtovali tudi za najbolj črn scenarij, saj te edicije nikakor nismo želeli preskočiti. Ne le, ker je to redka priložnost za oblikovalce na tako celosten način predstaviti svoje delo, pač pa tudi zato, ker želimo pokazati, da se tudi v tako težkih časih najde način korektno speljati dogodke in dokazati, da težko vse preselimo v digitalni svet,« nadaljuje sicer ena najbolj izkušenih dogodkovnih organizatork pri nas.

LJFW kljub razmeram sicer ne bo potekal le v digitalni različici, ki je je ekipa LJFW sicer že vajena. Modno dogajanje si bo mogoče ogledati v živo, a z varne razdalje. »Že leta poprej smo predstavljali kolekcije tudi v digitalni obliki in nam to ni velika novost. Tokrat je večji izziv ljudi navaditi na to, da so predstavitve kolekcij lahko poleg modnih revij in spleta tudi v izložbah in da so ogledi dosegljivi vsakomur, le korak stran, tik pod Slovensko cesto, v podhodu Ajdovščina. Skratka, spet smo korak pred časom, ustvarili smo pogoje za živo in varno interakcijo, zato vas vabimo na sprehod po podhodu. Vsebine se dnevno menjajo, včasih celo večkrat,« poudarja izvršna producentka LJFW.

Modno dogajanje se torej začenja danes, zato ste ob 18.00 vljudno vabljeni na otvoritev v sveže preoblečenem ljubljanskem podhodu Ajdovščina. Protagonistki prvega modnega dne bosta konceptualni predstavitvi kolekcij že uveljavljenih in v tujini prepoznanih oblikovalk Petje Zorec in Julie Kaje Hrovat.

Več informacij o dogodku lahko najdete na KLIK.