LG PREDSTAVLJA NASLEDNJO GENERACIJO SISTEMOV IVI

Naslednja generacija informacijsko-razvedrilnega sistema (IVI) družbe LG Electronics (LG) bo leta 2022 predstavljena v novem Renaultu Mégane E-TECH Electric. Osupljivo novo vozilo, opremljeno z naprednim LG-jevim sistemom IVI, je bilo predstavljeno na IAA MOBILITY 2021, na največji svetovni konferenci o mobilnosti, ki je nedavno potekala v Münchnu v Nemčiji.

Programsko opremo, ki poganja sistem IVI, je razvil LG v sodelovanju z Renaultom in temelji na sistemu Google Android Automotive. To je prva programska oprema, ki jo je razvil LG, ki uporablja Scaled Agile Framework (SAFe), niz načel in procesov, ki velikim organizacijam pomagajo pri sprejemanju agilnih metodologij za hitrejši razvoj in zagotavljanje visokokakovostnih izdelkov in storitev. Ta programska oprema deluje neodvisno od strojne opreme vozila in zagotavlja različne funkcije za izboljšanje udobja, kot je možnost brezžičnega posodabljanja operacijskega sistema in preverjanja stanja polnjenja vozila na daljavo.

Še več, LG-jev sistem IVI, ki temelji na Androidu, je prvi sistem, ki temelji na Androidu 10, ki je prejel certifikat Google Automotive Services (GAS). Platforma ponuja inteligentne infotainment storitve in enostaven dostop do različnih Googlovih aplikacij, vključno z Google Assistantom, Google Maps in Google Play, prek osrednjega informacijskega zaslona (CID). S svojim elegantnim, intuitivnim vmesnikom človek-stroj (HMI) in priročno uporabniško izkušnjo sistem izkorišča rastoče zmogljivosti LG-ja kot ponudnika rešitev za vozila, da zadovolji raznolike potrebe današnjih voznikov in naredi potovanje z avtomobilom bolj prijetno.

Kot inovativni partner za moderno mobilnost si je LG-jeva družba Vehicle Component Solutions (VS) prislužila sloves svetovnega dobavitelja sistemov IVI in naprednih sistemov za pomoč vozniku (ADAS), ki odražajo najnovejši razvoj in trende na področju mobilnosti. Poslovna enota nenehno širi svoje zmogljivosti in tržni doseg z različnimi prizadevanji, vključno s prevzemom ponudnika avtomobilskih luči in sistemov žarometov, ZKW Group, in nedavnim skupnim projektom z Magna International za ustvarjanje LG Magna e-Powertrain, ki je bil lansiran julija.