LEXUSOV PRIKLON TEMPLJU HITROSTI

Lexus je predstavil zadnjo omejeno izdajo za leto 2021, s čimer se je poklonil legendarnemu dirkališču Temple of Speed ​​v Monzi.

Avtomobil, ki so ga poimenovali RC F Fuji Speedway Edition, temelji na lastnem modelu RC F Track Edition, ki je bil prvič predstavljen lani, s prihrankom na teži celotnega vozila pa se “šprint” zmanjša s 4,2 sekunde običajnega RC F na le 3,96 sekunde. Model bo krasila tudi vrsta drugih nadgradenj zmogljivosti, vključno z zavorami Brembo iz karbon-keramike in izpuhom iz titana, medtem ko je večina telesa izdelana iz ogljikovih vlaken, sem sodijo pokrov motorja, sprednji spojler, krilo, streha, ojačitev odbijača, in pregrada zadnjega sedeža.

Zunanjost bo na voljo v dveh posebnih barvah Arctic Blast Satin ali Cloudburst Gray, notranjost pa je obložena z usnjem Circuit Red z dodatki Alcantara in rdečimi oblogami iz ogljikovih vlaken. Kot posebna izdaja bo za vsak nakup na voljo tudi omejena izdaja ure MSTR z logotipi Fuji Speedway in “F” ter rdečimi šivi, ki ustrezajo notranjosti avtomobila.

Trenutno ni podatkov o tem, kdaj bo Lexus RC F Fuji Speedway Edition izšel in kakšna bo njegova cena, vendar je podjetje že potrdilo, da bo izdelanih le 60 primerkov.