LETOS BOMO PRVIČ DOBILI 50 NAJLEPŠIH BAROV

Prijave za povsem novo nagrado Bareksten Best Bar Design Award, ki jo lahko prejme vsak bar kjer koli na svetu, so odprte. Zmagovalec bo razglašen 17. oktobra na dogodku The World’s 50 Best Bars 2023 v Singapurju – vse, kar morate vedeti o merilih nagrade, njenih sodnikih in prijavi, najdete tukaj

  

Prvič v svoji 21-letni zgodovini se 50 Best podaja na področje oblikovanja, in sicer z uvedbo nagrade Bareksten Best Bar Design Award. Nagrado bo ocenjevala – in jo tudi oblikovala – ugledna žirija strokovnjakov za oblikovanje v gostinstvu, bari s celega sveta pa so že vabljeni, da svoje lokale prijavijo v obravnavo. Da bi bili upravičeni do prijave, ni treba, da so lokali predhodno povezani z organizacijo 50 Best, njenimi seznami ali organizacijo 50 Best Discovery. Prijave se bodo zaključile 6. junija, zmagovalec pa bo razglašen na slovesnosti The World’s 50 Best Bars v Singapurju v torek, 17. oktobra 2023. Prijavni obrazec je zdaj na voljo.

Kaj lahko pričakujete ob prijavi

Nagrada Bareksten Best Bar Design Award je bila ustanovljena, da bi nagradila bare po vsem svetu za premišljeno oblikovanje, ki presega slog in okus ter se dotakne točk dostopnosti, trajnosti in primernosti za trg. Sodniki bodo vsako prijavo ocenili na podlagi šestih meril.

  • Inovativnost – ali oblikovanje izstopa in zagotavlja nekaj novega ali edinstvenega v svetu barov?
  • Estetika – ocena umetniške vrednosti bara, vključno z njegovo zasnovo, obliko, barvo, teksturo, obdelavo in tehniko.
  • Dostopnost – upoštevanje dostopa vseh gostov do vseh delov bara in njegove opreme ter ocena njegove varnosti za goste in osebje
  • Ergonomija – funkcionalnost barskega prostora, vključno z barskimi postajami, dostopom do hladilnikov in dostopom do zadnjega bara ter kako enostavno je gostom krmariti po baru in kako gladek je pretok skozi njegove prostore.
  • Ekološka združljivost – morebitni okoljski in ekološki vpliv bara ob upoštevanju uporabe materialov in postopkov, uporabljenih pri gradnji. Kako odgovorno uporablja energijo in kako odgovorno sodeluje z okoljem. Ali je bar zgrajen tako, da zdrži preizkus časa?
  • Čustveni količnik – ali poleg izpolnjevanja praktičnega namena zasnova ustvarja tudi občutek užitka in zadovoljstva?

Poleg pisnega prispevka, ki bo upošteval merila, bodo morali bari predložiti tudi fotografije, shematske risbe, arhitekturne načrte in videoposnetek svojega lokala.