LEGENDARNA “KATRCA” JE NAZAJ!

V okviru 89. mednarodne avtomobilske razstave v Parizu bo Renault 17. oktobra razkril povsem nov razstavni prototip, ki je moderen poklon ikoničnemu Renaultu 4.

  

Trideset let po zaključku proizvodnje bo tako Renault na razstavi »Mondial de l’Auto 2022« v Parizu razkril moderno interpretacijo svojega ikoničnega modela Renault 4, ki je poznan in prepoznan po vsem svetu.

Oblikovalska ekipa pod vodstvom Gillesa Vidala, direktorja oblikovanja znamke Renault, je na novo in v modernem duhu interpretirala ikonični model, ki je pustil svoj pečat na šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Razstavni prototip bo naslovil tudi mlajše generacije s slavljenjem 25. obletnice solidarnostnega srečanja »4L Trophy«. Legendarno Katrco so nazadnje izdelovali le še v tovarni Revoz v Novem mestu, kjer se je konec leta 1992 s proizvodnega traku umaknila novemu modelu Clio, katerega proizvodnja je v Revozu stekla spomladi 1993. Zadnja Katrca iz Novega mesta je bila namenjena zbirki Tehniškega muzeja Slovenije.

Vabimo vas na Renaultovo konferenco za novinarje, na kateri bo nastopil Luca de Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault in znamke Renault, ki bo 17. oktobra ob 9.00 uri na razstavnem prostoru Renault (dvorana 6).