LEGENDARNA IKONA, KI JO ŽELI MARSIKDO

V začetku tega meseca je italijanska znamka Lamborghini napovedala vrnitev svojega legendarnega imena Countach v obliki hibrida V12, ki proizvaja 802 KM, vendar so vsi modeli že razprodani. Toda ne bojte se, prihajajoča dražba RM Sotheby’s vam daje priložnost kupiti enega najboj ikoničnih Countachov doslej: LP400 “Periscopio” by Bertone.

  

Model črna-na-črno je le eden od 150 izdelanih kosov “Periscopio” in kot je zapisano v prejšnji dražbi RM Sotheby’s, je ta izdaja “daleč najčistejši in najbolj zaželen primer linije Countach”. V tem prekrasnem paketu je seveda zajet tudi 3,9 litrski V12, ki proizvede okoli 375 KM, kar zaradi majhne teže vozila omogoča visoke hitrosti v zelo kratkem času, celo do 320 km/h.

Ime “Periscopio” so vozilu sicer dali zaradi vzvratnega ogledala, podobnega periskopu, ki so ga za lažjo vidljivost našli na strehi prototipa – Countach ima namreč spredaj zelo majhno polje vidljivosti zaradi posebne zasnove pokrova motorja in strehe. “Periscopio”, ki ga vidite zgoraj, poseduje vse čudovite izvirne podrobnosti, od zdaj ikoničnih škarjastih vrat, ki so sinonim za Lamborghini, do srebrnih platišč, deljenih oken in neverjetno redke notranjosti, osredotočene na voznika.

Dražbena hiša RM Sotheby’s v času pisanja še ni najavila cene za model Lamborghini Countach LP400 “Periscopio” iz leta 1975, vendar so prejšnje dražbe pokazale, da so ti avtomobili dosegli skoraj 1.000.000 USD (cca. 847,000 EUR). Več pa na KLIK.