LEGENDA SE VRAČA

Volkswagen je julija predstavil svoje prve koncepte električnih mikrobusov, ki so obkrožali ljubljeni avtodom Type 20. Nemški avtomobilski proizvajalec tako še naprej eksperimentira s klasično estetiko in sodobno tehnologijo s svojim novim prototipom e-BULLI.

volskwagen ebulli concept electic microbus car vehicle automotiveZa to zadnje električno vozilo je Volkswagen prenovil avtobus T1 Samba, ki je bil izdelan v Hannovru v Nemčiji. VW je zamenjal originalni štirivaljni bokserski motor z močjo 32 kW s svojim lastnim električnim motorjem z močjo 61 kW. E-BULLI ima dvakratni navor kot original v kombinaciji z največjo hitrostjo 130 km / h.  E-BULLI je zaokrožen z LED žarometi, retro merilnikom hitrosti z dvomestnim zaslonom, LED indikatorji napolnjenosti na zadnji strani vozila in tablico, nameščeno na strop nad vetrobranskim steklom.

volskwagen ebulli concept electic microbus car vehicle automotive

VW naj bi e-BULLI sprva predstavil na Techno Classica 2020, a je konvencija zaradi koronavirusa odpovedana. Kljub temu pa bodite pozorni na nadaljnje podrobnosti o proizvodnji in predstavitvi e-BULLI-ja.

volskwagen ebulli concept electic microbus car vehicle automotive