LE ŠE MALO…

Tesla resnično želi začeti proizvodnjo že sedaj ikoničnega modela Cybertruck, čeprav ni jasno kdaj. Najnovejša ocena je v začetku leta 2023, čeprav obstaja možnost, da bo še vedno luč sveta ugledal še letos. Napredek pri električnem pickupu se nadaljuje, kar prikazujejo tudi prototipi, ki so že na voljo na spletu.

  

Prikazani model ponuja en sam brisalec vetrobranskega stekla, katerega počivalni položaj je navpičen tik ob levem A-stebričku, par velikih tradicionalnih stranskih ogledal, ki so videti kot nepobarvana plastika, kolesa, ki so videti kot Aero set iz modela 3 (brez aero pokrovov) in zelo zanimivo možnost za odpiranje prtljažnika. No, vozilo je tudi brez vidnih vratnih kljuk. Nekateri strokovnjaki sicer trdijo, da je vozilo videti nekoliko manjše od tistega, ki so ga pri Tesli prvotno predstavili, čeprav se govori, da bi lahko proizvajalec dejansko ponujal dve velikosti Cybertrucka. Pri Tesli naj bi v primerjavi s prvotno predstavljenim modelom zmanjšali tudi velikost sprednjega dela in povečali velikost vetrobranskega stekla. Zanimivo je, da na novem modelu ni moč opaziti prtljažnih vrat, vendar naj bi novo vozilo imelo tudi ta, saj gre vendar za neke vrste transportno vozilo. Ta Cybertruck ima tudi večjo odprtino v sprednjem odbijaču in zdi se, da je celoten odbijač nekoliko večji in nižji kot prej. To verjetno pomaga pri njegovih aerodinamičnih lastnostih, čeprav ne moremo natančno povedati, koliko nižji je odbijač v resnici. Prav tako nima nobenih vidnih vratnih kljuk, čeprav so jih imeli nekateri starejši prototipi.

Prvotna študija je dejansko ponujala nekaj kljuk na vratih, ki so izskočile, ko je bilo vozilo odklenjeno, vendar se zdi, da so se pri Tesli odmaknili od tega dizajna in da to potrjuje govorice, ki so to napovedale. No, marsikaj je že znanega, na točne rezultate pa bomo morali še malce počakati. In verjamemo, da se bo splačalo.