LE HITRO V… NE, NA MORJE!

Sami moramo pogosto priznati, da težko bostaja boljši občutek kot takrat, ko sekamo odprte valove z vodnim skuterjem. Ko enkrat poskusite, se počutite, kot da česa podobnega še nikoli niste doživeli, kratko in jedrnato. Jet ski se je iz povsem novega osebnega vodnega plovila, za kar je veljal od svovjih povojev, spremenil v modno muho na plaži, fenomen, do standarda za vsa osebna vodna plovila in danes, vsa ta leta kasneje, do pomembnega sestavnega profesionalnega dirkalnega sveta.

  

Kot motocikel, ki hiti po prostranih cestah, je dan danes vodni skuter kos dirkalne opreme, brez katerega mnogi športniki in vikend bojevniki preprosto ne morejo živeti. A sami mislimo, da se moramo poglobiti v to, kako so se ti poskočnii poletni sopotniki sploh rodili. Toda pred tem naj na hitro pogledamo v zgodovino in razlikovanje glede imena plovila. Jet Ski (z velikimi začetnicami) je blagovna znamka Kawasakija, jet ski pa je splošno ime, ki ga širni svet uporablja za to vrsto plovil. Zdaj, ko smo to zadevo razčistili, preidimo na glavne točke.

Začnemo lahko z zahvalo ameriškemu izumitelju za načrte in japonskemu podjetju, ki je koncept predstavilo na velikem trgu. Prvo osebno vodno plovilo (PWC), občasno imenovano tudi vodni skuter (izvirna fraza), je bilo zamisel Claytona Jacobsona II, ki je nadalje razvil idejo o starejši in manj sofisticirani seriji modelov, ki so bili izdelani v Evropi v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Njegov prvi model je bil Bombardier Sea-Doo, ime, ki ga vsi dobro poznamo. Te vodne zverine, ki so luč sveta ugledale leta 1968 niso bile množično proizvedene, zato je obstajala omejitev, koliko ljudi jih je lahko kupilo, a to je bil šele začetek.

Po nekaj letih je Kawasaki dosegel dogovor s Sea-Doo o uporabi Jacobsonovih modelov in končno smo vsi ljubiitelji teh plovil leta 1973 dobili prvi komercialno priljubljen model, Kawasaki JS400 Jet Ski. Prodali so več kot 200.000 enot tega modela in norost na vodnih skuterjih se je začela! To je bil začetek obsedenosti, ki je pripeljala do tega, da so vodni skuterji postali priljubljeni v obalnih mestih in počitniških destinacijah, od takrat naprej pa so pogosti gosti zalivov po vsem svetu.

Jet Ski in Sea-Doo sta bila enostavna za manevriranje ter vzdrževanje, če smo odkriti pa lahko dodamo tudi, sta bila preveč zabavna, da bi ju izpustili iz rok.

Po začetnem porastu uspeha modela Sea-Doo Jacobson kot prvega komercialnega modela in Kawasakijevega Jet Skija so nato druga velika podjetja naredila svoje modele, ki so se hitro razširila po svetovnih obalah. Yamaha je nato leta 1986 izumila WaveRunner 500, zanimivo pa je, da je od lansiranja prvotnih, referenčnih modelov, minilo več kot 10 let. Da, prav ste prebrali. Seveda so kasnejje na sceno stopili tudi »težke igralci« s strani Honde, predvsem njihov model AquaTrax, takrat jasna izbira na odprtih valovih. In čeprav je »arena« večja, je tisto, kar iščemo, enako. Cenimo gladke, zmogljive in hitre manevre osebnega plovila.

Tako kot kros motorji imajo tudi modeli vodnih skuterjev veliko skupnega, saj so po svoji celotni zasnovi videti zelo podobni. Toda obstaja različica, ki izstopa, in to je stoječi vodni skuter. To je model, ki ga je izumil Kawasaki, prav tako v sedemdesetih letih, danes pa to različico najtesneje povezujemo s profesionalnimi dirkači in ljudmi, ki se resno ukvarjajo s tem športom. Čeprav je danes enostavnješa vožnja tudi te različice, se nam še vedno zdi najteži za upravljaanje, saj pomanjkanje sedežev pomeni, da je potrebno več dela z nogami in ravnotežja, zlasti pri pristanku po skoku skupaj s tokom valov. No, rano vrhunsko pripravljeni športniki naredijo šport to, kar je. Pester, dinamičen in predsem adrenalinski…

V poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja so nato profesionalne dirke začele močno napredovati, verjamemo pa, da je to še vedno šele začetek v smislu profesionalnega in tudi bolj ljubiteljskega udejstvovanja. Tehnologija še vedno velja za novo, najboljše pa šele prihaja. Do takrat pa se vidimo na vodi.