LAMBORGHINI X NFT

Italijanska znamka Lamborghini je znana po svojih superšportnih avtomobilih, kot sta Huracán in Aventador, zdaj pa se želi razširiti v svet nezamenljivih žetonov (NFT) z Lamborghinijevim vesoljskim ključem.

  

Lamborghinijev vesoljski ključ, razvit v sodelovanju z še nerazkritim umetnikom, je kos naprednih ogljikovih vlaken, ki so ga leta 2019 poslali na Mednarodno vesoljsko postajo. Ko je ta pristal nazaj na Zemlji, je Lamborghini kompozit iz ogljikovih vlaken preizkusil, nato pa iz njega izdelal del tega posebnega ključa.

Stephan Winkelmann, predsednik in izvršni direktor družbe Automobili Lamborghini, je v govoru o kompozitu in kasnejšem NFT dejal: »Inovacije so globoko zakoreninjen del Lamborghinijeve DNK. Kot vodilno podjetje za kompozitne materiale iz ogljikovih vlaken v avtomobilskem sektorju smo pred dvema letoma in pol s skupnim raziskovalnim projektom v vesolju premaknili meje. Zdajšnji vstop v metaverzum je še en dokaz, da Lamborghini vedno pluje k novim obzorjem. Svet NFT nas kliče in veseli smo sodelovanja s to zelo strastno in inovativno skupnostjo.”

Lamborghinijev vesoljski ključ je dejansko izdelan iz 3D-tiskanih ogljikovih vlaken in je omejen na samo pet izdaj, pri čemer vsaka odklene ekskluzivno digitalno umetniško delo NFT, ki ga je izdelal neznani umetnik, do katerega dostopate prek kode QR na zadnji strani ključa.

V sodelovanju z NFT PRO™ bo Lamborghini kmalu razkril ime umetnika ključa in umetniških del, preden bo pojasnil, kaj pomeni vesoljski ključ in kako ga lahko dobite na dražbi. Vse te informacije bodo kmalu na voljo na Lamborghinijevem Instagramu.