KRALJ ROCK’N’ROLLA NA VELIKIH PLATNIH

Občinstvo je na filmskem festivalu v Cannesu trepetalo za Austinom Butlerjem, ki v filmu Baza Luhrmanna igra kralja rock’n’rolla, Elvisa Presleya. Film je bil po premierni projekciji nagrajen z 12 – minutnim stoječim aplavzom, najdaljšim na letošnjem festivalu.

  

Medtem, ko je aplavz trajal in trajal, je Butler s solzami v očeh objel enako čustveno Priscillo Presley, ki se je skupaj s filmsko ekipo udeležila festivala, da bi s tem podprla film o svojem pokojnem soprogu.  Glasbena drama studia Warner Bros. je med občinstvom dosegla vrhunec, predvsem so bili navdušeni nad Butlerjevo izvedbo nekaterih največjih Presleyevih uspešnic, vključno z “Jailhouse Rock”, “Blue Suede Shoes” in “Suspicious Minds”. 

ELVIS je prvi Luhrmanov celovečerec po filmu VELIKI GATSBY iz leta 2013, ki je svetovno premiero, prav tako kot Elvis, doživel na filmskem festivalu v Cannesu. Poleg Butlerja v glavni vlogi, bomo v filmu videli tudi Toma Hanksakot Elvisovega razvpitega menedžerja Toma Parkerja in Olivio DeJonge kot Priscillo. Cody Smith-McFee je Jimmy Rogers, Yola je sestra Rosette Tharpe in Kelvin Harrison Jr. je B.B. King.

Film ELVIS je pred svetovno premiero v Cannesu prejel navdušene ocene treh članov družine pokojne glasbene ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presleyin vnukinje Riley Keough. Lisa Marie je film označila kot “spektakularen” in dodala: “Austin je čudovito utelesil in zajel srce in dušo mojega očeta. Po mojem skromnem mnenju je bila njegova predstava odigrana točno tako, kot mora biti – s spoštovanjem.” Riley Keough je povedala, da je začela jokati v prvih petih minutah filma in dodala: “Takoj sem začutila koliko truda sta vložila Baz in Austin, da pokažeta stvar tako, kot mora biti. To je v meni nemudima prebudilo globoka čustva. Počutila sem se počaščeno, da sta s toliko truda prišla do njegovega bistva in začutila, kaj je zares bil. Austin ga je tako zelo lepo upodobil.”

V filmu na življenje in kariero neponovljivega Elvisa gledamo skozi prizmo njegovega zapletenega odnosa z menedžerjem Tomom Parkerjem. Zgodba sega globoko v zapleteno dinamiko njunega odnosa, ki je trajal 20 let, od Elvisovega vzpona in vse do konca njegove slave.

Film ELVIS bo v Sloveniji premierno prikazan v kinih že 22. junijaVstopnice pa so že na voljo na blagajnah kin in na spletu: