KOMU BOSTE PRVEMU VOŠČILI V NOVEM LETU?

Najbrž vsi veste, da vodenje podjetja zahteva energijo, učinkovitost in inovativnost. Pri HMD Global pravijo, da boste vse te lastnosti našli v telefonu Nokia X10.

  

Superhitra povezava 5G in zaslon Full HD+ vam omogočata hitro izvajanje službenih opravil, med malico pa boste s štirikratno kamero 48 MP z optiko ZEISS zajeli vse, kar je pomembno in bo pritegnilo vašo pozornost. To pa še ni vse! Ker so danes fotografije na družbenih omrežjih, tudi tiste amaterske, videti vse bolj profesionalno, boste lahko s profesionalnimi orodji za gradacijo barv predstavitvam vaših idej dodali poseben čar.

Nokiin razred X sicer štejemo med zmogljivejše naprave srednjega razreda pametnih telefonov. A model X10 kljub dostopni ceni v svojem elegantnem telesu nosi vse prednosti, s katerimi se njun proizvajalec ponaša. Ena od večjih zanimivosti tega modela je, tako kot pri vseh pametnih napravah Nokia, da ima med drugim zagotovljeno triletno nagradnjo operacijskega sistema Android, za svojo izdelavo pa uporablja velik del trajnostnih in razgradljivih materialov. Pa polnilec? Ja, ni priložen, vendar je izkupiček prodaje samostojnih enot namenjen v dobrodelne namene. Ja, prav ste prebrali.

Dimenzije: 169 x 80 x 9,1 mm
Masa: 210 g
Operacijski sistem: Android 11
Procesor: Qualcomm Snapdragon 480, osemjedrni
Pomnilnik: 6 gb
Zaslon: IPS LCD, premer 6,67 palca, ločljivost FHD+ (2400×1080 px), osvežitev slike 60 Hz
Kamera: zadaj glavna z ločljivostjo 48 milijonov px, širokokotna z ločljivostjo pet milijonov px, makro z ločljivostjo dva milijon px, globinski senzor z ločljivostjo dva milijona px; spredaj z ločljivostjo osem milijonov px
Baterija: 4470 MaH

Nokia je bila v času svojega razcveta znana kot oblikovalska velesila. Telefone, kot sta Lumia 920 in 925, smo občudovali ne le zaradi lepega videza, ampak tudi zaradi njihove vzdržljivosti, saj so bili to telefoni, ki so lahko prenesli kar nekaj udarcev in še vedno nudili izjemno eleganco. X10 dobro posnema to oblikovno zapuščino, pri čemer si prizadeva biti hkrati vzdržljiv in privlačen, kar mu zelo dobro uspeva. Kar se tiče zaslona na Nokii X10 – ta je velik, ponuja pa ločljivost 1080p teer standardno hitrost osvežitve 60 Hz. Pokriva 87 % barvnega razpona sRGB s skupnim volumnom 104 %, meni z nastavitvami pa ponuja tudi natančnejši nadzor nad barvami.

X10 uporablja cenovno ugoden procesor Qualcomm Snapdragon 480, ki skupaj s 6GB pomnilnika zadošča potrebam povprečnega uporabnika. Nokia X10 je sicer del programa Android One, kar pomeni minimalno prilagajanje proizvajalca. S tem je naprava čim bližje »čisti« različici Androida in posledično hitra, brez balasta in na splošno intuitivna za uporabo. Kar zadeva življenjsko dobo baterije, je naprava X10 umeščena v sredino lestvice. Enota 4.500 mAh je v teoriji zagotovo dovolj velika, da lahko telefon deluje ves dan, vendar se ob redni uporabi lahko izprazni dokaj hitro.

Leta 2021 izdelati telefon srednjega cenovnega razreda, ki ni le tehnično dober, ampak bo izstopal iz množice, ni zanemarljiv podvig, poleg tega pa je osredotočenost na trajnost vsekakor vredna pohvale. Lahko rečemo, da se Nokia vrača na pota stare slave. In to uspešno.

ŽELITE OSVOJITI PAMETNI TELEFON NOKIA X10?

Vse kar morate storiti je to, da sledite navodilom na zgornjih objavah in z malo sreče je naprava, ki jo bomo podelili v sodeelovanju s podjetjem HDM Slovenija prav vaša!