KO VEŠ, KAM GREŠ, LAHKO SLEDIŠ SVOJI POTI

Zegna in Real Madrid s ponosom napovedujeta edinstveno partnerstvo, v katerem bo Zegna postala uradni opremljevalec Real Madrida na področju luksuznih oblačil za potovanja. Partnerstvo naj bi se začelo v sezoni 2022/2023. Nogometna in košarkarska prva postava bosta tako, kadarkoli bo to zahtevala priložnost, nosila ekskluzivna oblačila Zegna.

  

S tem partnerstvom se bo najuspešnejši nogometni klub na svetu povezal z ikono italijanskih luksuznih moških oblačil, živo dediščino krojaškega znanja in izkušenj. Toda mnogi se sprašujejo zakaj? Kaj povezuje te dve entiteti? Skupne vrednote in močna volja po preseganju omejitev, da bi pozitivno vplivali na družbo. Odličnost z etično držo je seveda pritegnila Zegno in Real Madrid drug k drugemu, velikana pa sta njune namene povezala v edinstveno celoto. Kar bo ustvarjeno s tem partnerstvom, ni storitev, temveč dialog, katerega namen je zagovarjati slog. Novo sodelovanje namreč spreminja formalno obleko v slog, osredotočen na luksuzna oblačila za prosti čas in oblikovan za sodobnega moškega. Ta bo predstavljen med prvo gostujočo tekmo lige prvakov v sezoni 2022/2023.

Z zgodovino, ki se je začela v zgodnjih letih dvajsetega stoletja, sta Zegna in Real Madrid izjemni znamki. Real Madrid je bil ustanovljen leta 1902, Zegna pa je začela delovati leta 1910. Sčasoma sta Zegna in Real Madrid dosegla svojo lastno obliko briljance: za Zegno je to prišlo v industriji tekstila in luksuznih moških oblačil, za Real Madrid pa na igrišču. Toda vrednote, ki so v središču obeh podjetij, so tiste, ki resnično zrcalijo drug drugega: ideja, da odličnost izhaja iz trdega dela; prepričanje, da je vračanje družbi obvezno; in volja, da se zgodovina spremeni v obliko goriva za nadaljnje osvajanje novih področij.

Zegna pa je pred kratkim razkrila svoja nova in dinamična označevalec in logotip, ki bosta dodatno razširjena s partnerstvom z Real Madridom. Označevalec temelji na grafiki z dvojnimi črtami, ki se pokloni cesti, znani kot 232, ki izvira v gorah in prečka Oasi Zegna – prosto dostopno naravno ozemlje, ki se razprostira na 100 kvadratnih kilometrih v severni Italiji in je nastalo kot rezultat ustanoviteljevih zgodnjih zavez k trajnosti. Ta cesta je navdih in je vtkana v vse, kar podjetje počne že 112 let. Odraža bistvene vrednote ustanovitelja, da moramo tkati tkanino jutrišnjega dne. Cesta je zdaj postala del identitete Zegna, všita v samo tkanino, ki nosi ime. Kot predstavitev vsega, kar je Zegna naredila in namerava narediti, se označevalec v barvi vikunje zdaj prepleta skozi vsako kolekcijo znamke.

Real Madrid, ki mu je FIFA podelila naziv najboljšega kluba dvajsetega stoletja, ni le vodilni na športnem področju, ampak je tudi vzoren primer vodenja na družbenih in finančnih prizoriščih, vedno voden s prizadevanjem za odličnost v vseh vidikih svojega delovanja. Real Madrid spodbuja zmagovalni duh z odločnostjo, trudom, odrekanjem, predanostjo, vztrajnostjo in samoizpopolnjevanjem ter sledi ekipni filozofiji tako do zaposlenih kot do navijačev. Ima univerzalni duh, ki presega meje, je brezčasen in dostopen vsakomur, navsezadnje ustvarja globalno, multikulturno ekipo, zaradi česar je klub večgeneracijski in večen. Solidarnost je ključna vrednota: biti na voljo tistim, ki jo najbolj potrebujejo, zlasti otrokom, ki jim grozi socialna izključenost. Real Madrid igra koristno vlogo v družbi kot način zahvale družbi za vse, kar je klubu dala skozi njegovo zgodovino.

Partnerstvo bodo vsi vpleteni uradno praznovali v Madridu 30. septembra z ekskluzivnim dogodkom, na katerem bo razkrita luksuzna omara Zegna. Po navdihu partnerstva bodo v izbranih butikih Zegna po vsem svetu na voljo posebni kolekcijski predmeti, izdelani po meri, ki združujejo dediščino obeh blagovnih znamk ter estetiko sodobnosti Zegne in njeno osredotočenost na luksuzno izdelavo.