KO STE DOMA V ŠVICARSKIH ALPAH…

“Pavilion Mountain House” je družinska počitniška hiša, ki jo je zasnoval londonski arhitekt Miroslav Naskov, umeščena pa je na samotno lokacijo v švicarskih Alpah. Bivalni koncept, artikuliran s fluidno, organsko geometrijo, je sicer zamišljen kot popoln umik v naravo.

Bivalni objekt se elegantno umešča v gozdnate površine švicarskih Alp, glede na to neverjetno okolje z obilico zelenja pa je eden glavnih namenov oblikovanja Miroslava Naskova vključiti hišo v naravo. Da bi to dosegel, je arhitekt ovil sam projekt okoli lokacije, v notranjost vnesel drevesa in grmičevje ter zgradbi ponudil organski videz, zaradi katerega se zdi, kot da raste iz tal.

Poleg fluidnih oblik je Miroslav uporabil tudi prosojnost, s katero je zabrisal mejo med notranjostjo in zunanjostjo, naravnim in umetnim. Ogromna stekla od tal do stropa ponujajo miren pogled na drevesa, terase pa omogočajo, da se stavba razprostira tudi izven siceršnjih okvirjev. Zastekljeni elementi med betonskimi površinami dajejo stavbi tudi arhitekturi pridih lahkotnosti in pomagajo razbiti tisto, kar bi sicer bil močan, monoliten volumen.

Več informacij o arhitektu in studiu lahko najdete na KLIK. Trenutno gre le za koncept.