KO SE NA MOKRINAH SREČATA GLASBA IN SONCE

Sončno pomladno vreme, najboljše razmere na smučiščih in vsak konec tedna dobra glasba v nizu dogodkov Ko se srečata glasba in sonce (Music meets Sun) od 4. marca 2023. Če želite zimsko sezono skleniti z užitkom, boste med številnimi kraji za sprostitev na Mokrinah zagotovo našli svoj najljubši kotiček na soncu.

  

Vrhovi gora se svetijo v soncu. Po nizkih nočnih temperaturah je sneg na sveže in fino narebrenih pobočjih ravno prav čvrst za drsenje smučk. Čez dan pa raje zamenjajte smučarska očala za sončna in termo spodnjo majico za majico s kratkimi rokavi. In ne pozabite na kremo za sončenje! Vse do velike noči se bodo Mokrine ponovno spremenile v največjo sončno teraso v Alpah. Ležalniki in kotički za sprostitev po vsem smučarskem središču poskrbijo za izvrsten užitek s panoramskim razgledom.

Poleg tega bo posebne pomladne občutke prebudil niz dogodkov Ko se srečata glasba in sonce,ki jih omogočata kartica ugodnosti WellCard in radio Antenne Kärnten. Razni DJ-ji in nastopi v živo bodo od 4. marca vsak konec tedna na drugi lokaciji smučarskega središča. Prvi dogodek se bo odvijal na Vočiški planini (Watschiger Alm) na dogodku Hüttenmeister z degustacijo piva pivovarne Villacher. Pri gostišču Schneemann se bo 11. in 12. marca vse vrtelo okoli vina na soncu (VINO al SOLE), sledila pa bo zabava radia Antenne s tekmovanjem na vodnem toboganu in barmani v baru Kapas in snežnem baru The WU.

Teden dni pozneje pa bi si morali v hotelu Alpenhof Plattner prav vsi vzeti k srcu njihov moto, da je treba užitku pustiti čas. Koroško gurmansko podjetje, certificirano po konceptu SLOW FOOD Travel, bo 25. marca postreglo z jedjo, ki je v Italiji in Sloveniji priljubljena prav tako kot v Avstriji: originalna ziljska frika (Gailtaler Frigga). 1. aprila se je vredno ustaviti v koči KofelAlm, za veliki finale pa vas 10. aprila vabimo v lokal Berghex na zabavo radia Antenne. Vstop na vse dogodke je brezplačen. Več informacij najdete na spletni strani: