KO NA VAS PADE SENCA ZAROTE

Scenarist in režiser Mark Williams, znan kot izvršni producent popularne serije Ozark, po filmski uspešnici Ropar čiste vesti, ponovno združuje moči z Liamom Neesonom.

  

Režiser Williams o karakterju Blocka pravi: “To je moški, ki celo svoje življenje stoji na istem mestu in je podaljšana roka nekoga drugega. V nekem trenutku pride do spoznanja, da si je zvest napačnemu človeku, začne se spraševati o svojem delu, zato se znajde pred odločitvijo, ne samo da bo rešil svojo situacijo, ampak tudi svoje življenje.”

V senci zarote je zgodba o momentu. Govori o tem, kaj počnejo vladni ljudje v ozadju, kako manipulirajo s ameriško publiko, da počnejo in verjamejo v stvari, ki niso nujno resnične in niso nujno koristne za državo. V filmu se bomo s pomočjo glavnega junaka, Blocka poglobili v delovanje centralne vlade. Ker je njegova edina naloga reševati agente iz slabih, življensko ogrožujočih situacij in ker to počne že celo svoje profesionalno življenje, se zdi, da svoje delo obvlada in da se po njem ne sprašuje. A sčasoma začne v ozadje svojega dela vedno bolj sumiti. In ker si hkrati želi vedno več časa preživeti s svojo družino, išče načine, kako se rešiti te službe, ki je v bistvu njegovo življenje. A se vseskozi bori z obema svetovoma, na eni strani s svojo potrebo po opravljanju edinega, kar zna v življenju in po drugi strani s svojo vestjo, da je družini dal premalo. In prav slaba vest mu začenja povzročati vedno več problemov.

Film V SENCI ZAROTE bo ponovno postavil Liama Neesona v napete akcijske prizore, ki nas bodo držali v napetosti vse do konca. V kina po Sloveniji prihaja v distribuciji Blitz Slovenije od 17. marca.