KNJIŽNICA, PROSTOR NAVDIHA

Na stotine polic, na tisoče knjig in na milijone besed, ki jih je treba odkriti. Knjižnice po vsem svetu so izjemne destinacije razsvetljenja, kjer se znanje prenaša skozi čas in generacije. Potovanje po hodnikih knjižnice je potovanje odkrivanja in domišljije. Z vsakim obratom strani in skozi vsako besedo, napisano na papirju, se literarni raziskovalci preselijo v novo vesolje.

  

Vesolje besed je tudi vesolje Montblanca, ustvarjalca predmetov, ki zajamejo misli in čustva na papir ter jih ovekovečijo danes za jutrišnje bralce. The Library Spirit, najnovejša Montblancova kampanja, nas vabi v knjižnico, kjer lahko dobimo navdih in izkusimo Montblancove umetnine, ki so del tega popotovanja poglobljenega odkrivanja. Vizualna kampanja, ki jo je posnel svetovno znani fotograf Mariano Vivanco, prikazuje britanskega igralca Calluma Turnerja, skupaj s Kit Butler, Justice Joslin in Mattio Narducci, ko raziskujejo čudeže knjižničnih polic, polnih knjig. Callum s peresom Montblanc v roki piše v svoj zvezek, razmišlja o odkritjih, ki jih je naredil na tem potovanju, vsrkava nove ideje in zgodbe.

»Knjižnice so prostor znanja, intime in čustev, kjer so besede, ki jih odkrivamo prisotne za vse večne čase in izražajo moč avtorjeve domišljije skozi čas. To je destinacija, ki pisana na kožo Montblancu, Hiši, ki je vedno zagovarjala moč besed in način, kako te oblikujejo našo kolektivno kulturno identiteto. S to kampanjo želimo povabiti druge v ta svet, da dobijo navdih, da se naučijo nekaj novega, da poiščejo izzive,« pravi Marco Tomasetta, umetniški direktor Montblanca.

Zbirka Library Spirit sicer predstavlja izbor izdelkov Montblanc, ki spremljajo vsakega raziskovalca na poti navdiha, bodisi v trenutkih tihega razmišljanja ali ko se podajajo v svet onkraj misli. Kolekcija Montblanc Sartorial, povezana s kulturo pisanja, piše oblikovalske kode, ki jih navdihujeta lepota in izkušnja rokopisa. Prepoznavne stekleničke s črnilom iz arhiva Montblanc so navdihnile trikotno zasnovo ročajev, konstrukcija stranic torbic pa spominja na odprtino ovojnice z dvema prekrivajočima se kosoma usnja. Modularni sistem omogoča pritrditev majhnih kosov na večje torbe, kar ustvarja nove funkcionalnosti, načine nošenja in številne možnosti prilagajanja. Drugi ključni kosi, ki dopolnjujejo izbor, vključujejo pisalo Meisterstück Great Masters Calligraphy Precious Resin 149 z ukrivljenim peresom, posebej primernim za podrobno pisanje in skiciranje, uro Montblanc 1858 Iced Sea z izvirno številčnico z ledeniškim vzorcem in elegantne slušalke Montblanc MB 01 Over-Ear Headphones. Montblanc s svojo novo kampanjo postavlja navdihujoči vpliv knjižnice v središče pozornosti in nas opominja na moč besed za oblikovanje novih idej in spodbujanje ustvarjalnosti.

Kolekcije Montblanc lahko raziščete v butiku Montblanc Slowatch, Mestni trg 8, 1000 Ljubljana ali na spodnji povezavi.