KJE SO MEJE OBLIKOVANJA?

Združevanje najboljših na svojem področju vedno prinaša navdušenje in vznemirjenje ter ustvarja posebne trenutke in produkte, ki se z nekoliko drugačnimi in bolj poudarjenimi črkami zapišejo v zgodovino. In v nekaterih primerih se zapičejo dobesedno, kot tudi tokrat, ko sta se Montblanc in Ferrari združila, da bi ustvarila in svetu ponudila najnovejši zbirateljski umetniški kos, soustvarjen v tesnem sodelovanju s Ferrari Design in se tako poklonita novemu modelu znamke v seriji Icona: Ferrari Daytona SP3.

  

»Medtem ko ima pisalo popolnoma drugačno funkcijo in konstrukcijo kot avtomobil, je bil naš cilj ustvariti pisalni instrument, ki je popolnoma usklajen s filozofijo in oblikovalskim jezikom Poskočnega konjička, še preden so bile razkrite njegove tehnične lastnosti. Skupaj s Flaviem smo definirali novo družino pisalnih pripomočkov, ki brezhibno združujejo identiteti Ferrarija in Montblanca ter premikajo meje oblikovanja in inovacij v naših panogah,« pravi Nicolas Baretzki, izvršni direktor Montblanca.

Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition je podvig v izdelavi pisalnih instrumentov Montblanc, ki ustreza dizajnu in zmogljivosti nove Daytone SP3 ter označuje zadnje poglavje v partnerstvu med pionirjem pisalnih instrumentov Montblanc in avtomobilsko legendo Ferrarijem. Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599, ki je bil sooblikovan pod vodstvom Flavia Manzonija, Ferrarijevega vodje oblikovanja, se naslanja na nepogrešljiv Ferrarijev slogovni leksikon in ustvarja popolnoma novo obliko Montblanc pisalnega instrumenta, pri čemer se Montblanc Ferrari Stilema SP3 pokloni DNK dizajna, zaradi katerega je vsak avtomobil znamke Ferrari prepoznaven – arhitektura in razmerja, površine, prostornina in aerodinamika. Ta DNK je znan tudi kot stilema, ki se nanaša na takoj prepoznaven element v dizajnu, ki razkriva njegovo identiteto in ustvarjalca.ž

VEČ INFORMACIJ: Montblanc Slowatch, Mestni trg 8, 1000 Ljubljana