KINEMATOGRAFI, LETALSTVO, UPORNIŠTVO …

Švicarska luksuzna znamka Akoni Group je predstavila istoimensko kolekcijo očal AKONI z optičnimi in sončnimi motivi, tako za moške kot tudi za ženske. Linijo AKONI, ki pooseblja inteligentno razkošje, samozavest, kultiviranost in dober videz, je zasnovala in razvila zvezdniška ekipa spoštovanih strokovnjakov iz sveta očal, znanih po inovativnih oblikah in neprimerljivi izdelavi in ​​kakovosti »Made In Japan«.
  

Izpostavljeni slogi kolekcije AKONI vključujejo modele:

Aquila, elegantna silhueta mačjih oči, ki jo navdihuje brezčasni slog francoskih in italijanskih filmskih zvezd petdesetih in šestdesetih let, ki hodijo po rdeči preprogi. Kot del poudarjanja zavezanosti k uporabi okolju prijaznih materialov, kadar je to mogoče, je model Aquila izdelan iz vrhunskega okolju prijaznega japonskega celuloznega acetata (zil), ki je v nasprotju s plastiko, naftnim derivatom, izdelan iz obnovljivih materialov na osnovi lesa in bombaža.

Gemini, zaokrožen okvir, ki oddaja klasično, intelektualno vibracijo in ga je navdihnila edinstvena vrsta akademske upornosti. Model Gemini je izdelan iz zapletene, a elegantne kombinacije japonskega celuloznega acetata (zil), cenjenega zaradi presenetljive lepote in okolju prijaznega izvora, ter japonskega titana, ki ga strokovnjaki cenijo zaradi tankega, lahkega profila in neprimerljive moči.

Columba, modna fuzija starodavne evropske kinematografije in brezčasnega sloga zahodne obale. Z debelim, 8-milimetrskim okvirjem iz okolju prijaznega japonskega celuloznega acetatoma (zil) in z drznejšimi, bolj temeljitimi linijami, je Columba moderna posodobitev, ki počasi postaja sodobna klasika v vsej svoji ikonični veličini.

»Kolekcija AKONI je zgrajena na dvojnih stebrih inteligentnega in poštenega razkošja,« pravita soustanovitelja Rosario Toscano, izvršni direktor in strokovnjak za industrijo očal, ter kreativna direktorica Salma Rachid. Toscano z resničnim navdušenjem in strastjo nadaljuje: »Za vsem, kar počnemo, se skriva inteligenca. Naše poslanstvo, od oblikovanja očal in embalaže do inženiringa, izbire materiala, proizvodnje, pošiljanja in poprodajnih storitev, je našim strankam zagotoviti le najboljše. Vrhunska izdelava, kakovost in storitev, to je tisto, kar predstavlja AKONI.« AKONI-jevi tehnično dovršeni, a na videz lahkotni modeli se s spoštovanjem in strokovnostjo, ki bi ju od legendarnega kalifornijskega oblikovalskega dvojca v sestavi Jeffa Soloria in Johna Juniperja pričakovali, lahkotno poigravajo z večnimi klasikami. Kolekcija vsake sezone je navdihnjena tako s klasičnimi kot tudi s podpisnimi slogi in odnosom, ki ga projicirajo – od sprezzature italijanske kinematografske legende Marcella Mastroiannija do duha pogumnih testnih pilotov. V svojem neskončnem prizadevanju za dovršenost Akoni h kolekciji vključuje najnovejši napredek v materialih in tehnologiji, hkrati pa spoštuje svoje ikonične stilske reference in ostaja zvest obliki ter sledi funkcijski mantri, s katero zagotavlja, da vsaka silhueta popolnoma odraža sodobni okus in življenjski slog njihovih strank.