KDO JE FANTOM?

Fantom je pripovedovalec nočnih zgodb, ki se dogajajo na mračnih ulicah, v sobah s pritajeno svetlobo, po podtalnih klubih Beograda, Zagreba, Ljubljane…

  

K nam namreč prihaja beograjski projekt Fantom, na katerega ste zagotovo že naleteli vsi, ki vam prija ex yu synthpop in retrowave estetika. Fantom, za katerim kot avtor in producent stoji Petar Wagner, je nastal šele leta 2019, v tem kratkem času pa dosegel veliko prepoznavnost in popularnost. Njegova specifika so senzualne in sentimentalne melodije, estetski videospoti in posebna atmosfera, ki spremlja vsako pesem.

Fantom je pripovedovalec nočnih zgodb, ki se dogajajo na mračnih ulicah, v sobah s pritajeno svetlobo, po podtalnih klubih Beograda, Zagreba, Ljubljane in je del zgodbe, ki jo piše založba Više Manje Zauvijek. Skrivnostne so njegove avanture, strast in bolečina sta izraženi prek zvokov sintesajzerja, sanjavih melodij in navadno-nenavadnih tekstov. Pod okriljem noči postajajo fantomske pesmi svojevrsten stroj za potovanje skozi čas, cilj pa je nepredvidljiv, tako kot Fantom sam.

Pred kratkim je Fantom obeležil zaključek svojega prvega dela kreativnega obdobja s tem, da je objavil kolekcijo singlov pod naslovom »Nočne priće«, pripravlja pa se na svoj prvi studijski album.

Sobota, 22.4.2022 / Gala Hala. Afterparty music by Softskinson + Dulash der DJ. Music policy: synthpop/retrowave/exyu/afrika/disco. Vstopnina: 10 €